CV-exempel logistikmedarbetare: Skrivtips och Guide

Som logistikmedarbetare ser du till att olika logistikprocesser löper smidigt och korrekt. Letar du efter ett jobb inom logistik? Då behöver du först och främst ett bra och övertygande CV. I den här artikeln tittar vi på ett perfekt exempel på en logistikmedarbetares CV. För varje avsnitt ger vi dig konkreta tips och råd som du kan implementera i ditt eget CV.

Skapa ditt CV nu
CV-exempel Logistikmedarbetare

Hur skriver man ett CV för logistikmedarbetare?

För att skriva ett bra CV är det viktigt att du läser platsannonsen noggrant. Du behöver till exempel veta vilka uppgifter och ansvarsområden som specifikt efterfrågas. Utifrån den informationen kan du sedan börja skriva ditt CV.

En annan anledning till att matcha ditt CV med den lediga tjänsten är att allt fler företag använder sig av ATS-system. Dessa skannar ditt CV efter viktiga nyckelord. Om nyckelorden från den lediga tjänsten inte finns med i ditt CV kommer ditt CV att få sämre poäng. Se därför till att du använder den lediga tjänsten som utgångspunkt när du skriver ditt CV.

Bygg ihop ditt CV för logistikassistent

Varje CV består av ett antal standarddelar. Som du också kan se i CV-exemplet bör ditt CV innehålla följande delar:

 • Personuppgifter (rubrik)
 • Profil
 • Arbetslivserfarenhet
 • Utbildning
 • Färdigheter

Dessutom finns det andra komponenter som du kan lägga till, förutsatt att de är relevanta för jobbet.

Personuppgifter

Ett CV innehåller alltid dina personuppgifter, t.ex. namn, adress och kontaktuppgifter. Detta gäller alltså även för en logistikanställd. Se därför till att dina uppgifter är uppdaterade så att en rekryterare eller potentiell arbetsgivare kan nå dig.

Dessutom kan en LinkedIn-profil alltid vara ett bra komplement till din meritförteckning. På så sätt kan en arbetsgivare omedelbart se eventuella rekommendationer som du kan ha fått från tidigare arbetsgivare.

Namn: Anders Lindberg

Funktion: Logistikmedarbetare

Adress: Vasagatan 50, 411 37, Göteborg

Telefon: 070 - 98 76 543

E-post: [email protected]

Födelsedatum: 3 april 2002

LinkedIn: /in/anderslindberg

Profil

Din personliga profil är din första chans att imponera på arbetsgivaren. I den skriver du en kort sammanfattning om dig själv, vem du är och vad du har att erbjuda. Så se till att du också säger något om din förmåga att lagra, packa eller förbereda (inkommande) order för leverans. Syftet är att göra läsaren av din profil nyfiken på resten av din meritförteckning.

Logistikproffs med utmärkta organisatoriska färdigheter och över 5 års erfarenhet. Drivs av att effektivt hantera varuflödet i distributionscentraler och lager. Mina dagliga arbetsuppgifter omfattar allt från att förbereda order för leverans till att packa produkter, utföra kvalitetskontroller och hantera lager. När jag gör det följer jag alltid noggrant säkerhetsrutiner och protokoll. Slutligen är jag van vid att arbeta med olika ERP-system och tänker ständigt på sätt som vi kan använda tillgänglig teknik för att förbättra logistikverksamheten.

Arbetslivserfarenhet för en logistikanställd

I din arbetslivserfarenhet måste du ge bevis på att du är lämplig för tjänsten. Titta noga på den lediga tjänsten och anpassa ditt CV därefter. Beskriv det arbete som du har utfört på dina tidigare arbetsplatser. Om du har uppnått bra resultat eller prestationer ska du också skriva det i din meritförteckning,

Logistikmedarbetare, Transportlution
januari 2020 - Nuvarande

 • Hanterade mottagning och avsändning av varor.
 • Utförde kvalitetskontroller samt säkerställde att produkter och ordrar var korrekta.
 • Hanterade lagring av varor, vilket involvderade användning av gaffeltruckar och vagnar.
 • Samordnade lastning och lossning av lastbilstrafik och följde strikt säkerhetsstandarder för att förhindra incidenter.

Logistikmedarbetare, Rotec Logistics
mars 2016 - 2020

 • Översåg lastning och lossning av lastbilar.
 • Bidrog till utformningen av en ny lagerlayout som gjorde det möjligt för oss att få in fler produkter på samma antal kvadratmeter.
 • Koordinerade inkommande och utgående leveranser.
 • Utförde olika administrativa uppgifter med hjälp av handscanners och ERP-system för att övervaka och optimera logistikprocesser.

Utbildning

Notera alltid vilka utbildningar du har gått. Som logistikmedarbetare finns det flera utbildningar du kan genomföra.  Till exempel kan du tänka på utbildningen 'Logistikmedarbetare' som erbjuds på gymnasienivå. Dessa utbildningar förbereder dig med de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna för yrket och dess ansvarsområden.

Gymnasieutbildning i Logistik, Yrkesgymnasiet, Stockholm
augusti 2017 - juli 2020

Färdigheter

Som logistikmedarbetare finns det alltid ett antal färdigheter som du bör nämna i ditt CV. Det är de färdigheter som visar en potentiell arbetsgivare att du kan utföra jobbet i fråga på ett bra sätt. Exakt vilka färdigheter du behöver ange beror på den exakta befattningen och vad som beskrivs i platsannonsen. Se därför till att du är väl medveten om vad en potentiell arbetsgivare förväntar sig av dig. Här är några relevanta färdigheter för ett CV för en logistikanställd:

 1. Kunskap om system för lagerhantering
 2. Erfarenhet av handhållna skannrar
 3. Användning av gaffeltruckar och pallyftare
 4. Datorkunskaper (MS Office, logistikprogramvara)
 5. Kunskap om rutiner för leverans och mottagning
 6. Erfarenhet av system för kvalitetskontroll
 7. Kunskap om säkerhetsföreskrifter och -rutiner
 8. Kännedom om transportdokumentation och märkning
 9. Organisatoriska färdigheter

Det finns också ett antal goda personliga egenskaper som du bör ha. Det är klokt att nämna några goda egenskaper utöver dina färdigheter. Det visar att du kan fungera bra på arbetsplatsen och med dina kollegor. Exempel på sådana är:

 1. Uppmärksamhet på detaljer
 2. Samarbetsvillig
 3. Håller huvudet kallt under press
 4. Lösningsorienterad

Inkludera annan relevant information i ditt CV

Ditt CV innehåller nu de viktigaste delarna. Du har en bra grund att stå på när du börjar söka jobb. Det finns dock ytterligare komponenter som du kan lägga till. Som logistikanställd måste du kunna arbeta med många olika människor. Därför kan det vara bra att även nämna dina språkkunskaper i ditt CV.

Om du har specifika certifikat som du behöver som logistikmedarbetare bör du också lägga till dem. Tänk till exempel på ett gaffeltruckcertifikat eller VCA-certifikat.

Slutsats

Naturligtvis ska innehållet i ditt CV vara bra. Men du får inte heller glömma layouten. När allt kommer omkring kan du bara göra ett första intryck en gång. Så se till att du också är uppmärksam på korrekt formatering av ditt CV, så att det också ser visuellt tilltalande ut.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.

author avatar
Skriven av
Ronald Sterk
Som expert på arbetsmarknadskommunikation och HR tillför Ronald Sterk en rikedom av kunskap inom rekrytering, urval och att hitta sitt drömjobb. Hans djupa kunskap och erfarenhet av att skriva övertygande platsannonser, CV:n och personliga brev gör honom till en mycket värdefull källa för alla som vill sticka ut på arbetsmarknaden. Hans unika insikt i vad företag letar efter hos kandidater och hans förmåga att framhäva jobbsökandes unika egenskaper gör honom till en utmärkt resurs för att framgångsrikt hitta ett jobb.