Framgångsrika CV-mallar

Gratis CV-mallar för snabbare anställning. Ladda ner direkt, fyll i CV-formatet och sök jobb. Klart inom 5 minuter. Börja nu kostnadsfritt med ditt CV.

Varför använda en CV-mall?

En bra CV-mall ger dig ett ramverk för att skapa ett professionellt och strukturerat CV. Den ger dig till exempel en mycket tydlig ram för de delar du behöver fylla i. Tänk på dina personliga uppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning och färdigheter. Fördelen med en CV-mall är att ditt CV blir mycket tydligt och lättläst. Potentiella arbetsgivare kan snabbt hitta viktig information.

Dessutom kan en iögonfallande CV-mall hjälpa dig att sticka ut från andra sökande. Faktum är att ett vackert CV kan hjälpa dig att fånga rekryterarnas uppmärksamhet.

Hur skriver man ett mallbaserat CV?

Ditt CV ska ses som en sammanfattning av din yrkeskarriär. På en eller två sidor ska du klargöra vem du är, vilka dina styrkor är och vad ditt mervärde är. Det ska också framgå varför du är lämplig för det jobb du söker.

När du väljer och fyller i en CV-mall, se till att den information du inkluderar är relevant för det aktuella jobbet. Lyft fram dina färdigheter och din arbetslivserfarenhet som matchar jobbkraven. Se till att du svarar mot den potentiella arbetsgivarens specifika behov genom att läsa jobbannonsen noggrant.

Formulera korta, kraftfulla meningar. Använd punktlistor och håll ditt CV kortfattat för att göra det så tydligt som möjligt. Om du vill veta mer om hur du skapar ett övertygande CV kan du läsa hela vår guide:

Hur man skriver ett cv?
Hur man skriver ett CV: Öka dina chanser till drömjobbet. Lär dig att imponera på rekryterare med ett CV som sticker ut.
Läs artikel

Fördelarna med våra CV-mallar

 1. Grundligt testade: våra CV-mallar har alla testats på hundratals verkliga ansökningar. Baserat på feedback har vi utformat dem för att ge dig flest jobbmöjligheter.
 2. Följer helt de "oskrivna reglerna": Mallarna följer alla de (oskrivna) regler som rekryterare och potentiella arbetsgivare är uppmärksamma på.
 3. Attraktiv design: Innehållet i ditt CV är av största vikt, men idag är det allt viktigare att det också är visuellt tilltalande. Forskningen visar att ett väldesignat CV förknippas med högre kvalificerade kandidater.
 4. Det sparar tid: För många sökande kommer det att vara en skrämmande uppgift att komma på en unik design och forma den i Adobe Photoshop eller Illustrator. En CV-mall ser redan väldigt ren och bra ut. Du behöver bara fokusera på att skriva ett bra innehåll.
 5. Struktur: Genom att använda en mall kan du vara säker på att du inte missar några viktiga delar. Det beror på att det mesta av strukturen redan är ifylld åt dig.
 6. Konsistens: En CV-mall har alltid ett konsekvent format. Utrymmet mellan avsnitten är alltid lika stort, teckenstorlekarna och teckensnitten är desamma överallt och marginalerna är också förinställda.
 7. Anpassningsbar och flexibel: Om du inte är helt nöjd med designen på en av CV-mallarna är den ofta fullt anpassningsbar. Vi har till exempel byggt in vissa designkombinationer som gör att du kan utforma varje mall precis som du vill.
 8. Gratis CV-mallar: För att hjälpa dig som sökande på bästa möjliga sätt erbjuder vi både premium och gratis CV-mallar. De kostnadsfria mallarna kan laddas ner och redigeras direkt som en Word-fil.

Nackdelarna med en CV-mall

 1. Liten flexibilitet: När du använder en mall för ditt CV har du ofta liten flexibilitet att justera det mycket när det gäller design eller visa mer av din personlighet/kreativitet.
 2. Ditt CV kanske inte är unikt: Chansen är naturligtvis stor att sökande kommer att ansöka med samma layout. Detta gör att du riskerar att sticka ut mindre för arbetsgivarna.
 3. Mallen matchar inte ditt jobb: Ditt CV-format bör matcha det jobb du söker. En revisor behöver till exempel välja en annan mall än en grafisk designer.

Hur väljer man rätt mall för sitt CV?

Den mall du väljer för ditt CV bör vara en bra matchning för det jobb du har i åtanke. Vår erfarenhet är att många sökande kämpar med detta. Därför får vi ofta frågor som "vilken mall är snyggast?", "vilken mall passar mitt jobb?". För att hjälpa dig med detta skiljer vi på cvskapare.se faktiskt mellan 4 "typer" av CV-mallar:

1. Enkla CV-mallar

Ett enkelt CV är det bästa valet om du söker en traditionell eller formell tjänst. De är ofta extremt överskådliga med massor av vita linjer och marginaler. Lite eller ingen grafik läggs till, så fokus ligger helt och hållet på innehållet. De tenderar också att inte använda särskilt tydliga färger.

Du kan använda en enkel CV-mall för jobb inom administration, ekonomi eller juridik. Ett enkelt CV är också ofta bra om du söker ett statligt jobb.

[2 exempel]

2. Moderna CV-mallar

En modern CV-mall känns fräsch och innovativ. Den använder livfulla färger och ett lättläst typsnitt. Det ger ditt CV ett modernt och unikt utseende som får dig att sticka ut för din framtida arbetsgivare.

En modern CV-mall kan användas för en mängd olika jobb. Den används oftast för företag med ett ungt team, företag som fokuserar på innovation eller nystartade företag. Mallen kommer bäst till sin rätt i jobb inom de kreativa, tekniska eller IT-sektorerna.

[2 exempel]

3. Kreativa CV-mallar

Ett kreativt CV har fördelen att du ofta kan visa lite mer av din personlighet. Det visar också att du har lagt ner tid och möda på ditt CV och att du inte är rädd för att uttrycka dig. Särskilt på jobb där du förväntar dig mycket konkurrens kan det vara smart att skapa ett kreativt CV. Det hjälper dig nämligen att sticka ut.

En kreativ CV-mall är bäst att använda när du söker kreativa jobb. Tänk grafisk formgivare, modedesigner, social media manager eller allmänna tjänster inom marknadsföring/kreativ industri.

[2 exempel]

4. Mallar för professionella CV:n

Ett professionellt CV, som ett modernt CV, passar väldigt bra för många olika jobb. Faktum är att ett professionellt CV alltid är bra. Skillnaden är att de ser lite mer affärsmässiga och eleganta ut. Särskilt säkra färger (som blått och grönt) används. Välj den här mallen om tillförlitlighet och professionalism kommer att spela en viktig roll.

Du kan använda en professionell CV-mall för chefspositioner och ledarskap. Men du kan också använda en professionell layout inom de finansiella, - och kreativa sektorerna.

[2 exempel]

Hur det fungerar.

Vi förstår bättre än någon annan att jobbsökande ibland kan vara stressigt. Vårt uppdrag är att hjälpa dig att få ditt drömjobb och att söka med tillförsikt. Det gör vi genom våra professionellt utformade CV-mallar och vår CV-skapare online. Nedan förklarar vi hur det fungerar?

 1. Välj din mall: Steg 1 är att välja rätt mall som passar dig och ditt jobb väl.
 2. Fyll i alla uppgifter: Fyll i alla nödvändiga detaljer. Tänk på dina egna uppgifter, men också på sådant som din arbetslivserfarenhet, utbildning och kompetens. Se också till att inkludera ytterligare saker som är relevanta för tjänsten (tänk certifikat, praktikplatser).
 3. Matcha ditt CV med den lediga tjänsten: Läs den lediga tjänsten noggrant. Se till att du lyfter fram vissa saker i ditt CV som är viktiga för den sökta tjänsten. Detta säkerställer att ditt CV perfekt matchar jobbkraven.
 4. Korrekturläs: Se till att du alltid läser ditt CV noggrant innan du skickar in det. Använd en stavningskontroll.
 5. Ladda ner och skicka: Ladda ner ditt CV eller spara det som en PDF-fil och skicka det tillsammans med din ansökan eller ditt motivationsbrev.

Vanliga frågor om CV-mallar

Vad är en CV-mall?

En CV-mall är ett dokument där du kan fylla i dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning, färdigheter och andra komponenter på ett tydligt och visuellt attraktivt sätt. Med cvskapare.se CV-skapare kan du välja mellan olika typer och stilar av mallar. Med våra designkombinationer kan du göra varje CV så att det matchar det jobb du söker.

Vilken är den bästa CV-mallen?

Det finns inget som heter "den bästa CV-mallen". Varje rekryterare och sökande har sina egna personliga preferenser. Vårt råd är att göra bra research om just det företag du söker till. Om du söker till ett företag med ett ungt och dynamiskt team, se till att du har ett modernt utseende. Om du söker till ett mer formellt och affärsmässigt företag ska du satsa på en professionell eller klassisk look.

Vad är den bästa CV-mallen?

Det finns inget som heter "den bästa CV-mallen". Varje rekryterare och sökande har sina egna personliga preferenser. Vårt råd är att du gör bra research om det företag du söker till. Om du söker till ett företag med ett ungt och dynamiskt team, se till att du har ett modernt utseende. Om du söker till ett mer formellt och affärsmässigt företag ska du satsa på en professionell eller klassisk look.

Bör du använda en CV-mall?

Ja, att använda en CV-mall kan spara dig mycket tid. Dessutom framstår du ofta som mycket mer professionell än när du ansöker med ett enkelt svartvitt Word-dokument. Du behöver inte oroa dig för att missa vissa delar eller viktig information.

Är CV-mallarna optimerade för ATS-system?

Ja, det är de. Alla våra mallar är optimerade för att läsas väl av ATS-system. Naturligtvis måste du också själv optimera ditt CV för sådana programvarusystem genom att inkludera viktiga nyckelord från jobbannonsen i ditt CV.

Kan jag som student också använda en CV-mall?

Ja, det kan jag. Alla våra CV-exempel och mallar passar även för studenter, nyutexaminerade eller nyanställda. Kolla också in vårt student-CV för att få en fullständig guide till hur man skriver ett CV som student.

Ska man skicka sitt CV som en PDF- eller DOC-fil?

PDF är den absolut vanligaste filtypen för CV:n. Den stora fördelen med PDF-filer jämfört med Word är att din PDF kommer att se exakt likadan ut på alla enheter. Oavsett om du öppnar ditt CV på en iPhone, Android, Windows- eller Mac-dator kommer layouten att se exakt likadan ut. Med DOC-filer löper du risken att vissa teckensnitt eller grafiska element inte kan läsas. Detta ser naturligtvis mycket oprofessionellt ut.

Är Google Docs eller Word CV-mallar också bra?

Även om sådana mallar också kan användas för att söka jobb har de ofta flera nackdelar. Till exempel ser de ofta lite gammalmodiga ut, hanterar inte det tillgängliga utrymmet på ett bra sätt och det kommer naturligtvis att finnas ett stort antal sökande som ansöker med samma mall. Av den anledningen är det svårt att sticka ut i ansökningsprocessen.

Vilken information bör ingå i en CV-mall?

Ett CV innehåller vanligtvis följande information:

 • Personliga uppgifter
 • Personlig profil
 • Arbetslivserfarenhet
 • Utbildningskvalifikationer
 • Kompetens

Dessutom finns det många saker du kan lägga till, t.ex:

 • Språk
 • Kurser
 • Hobbyer och intressen
 • Praktikplatser
 • Frivilligt arbete
 • Sekundära aktiviteter

Varje avsnitt ska innehålla relevant information för den tjänst du söker.

Vilket är det bästa CV-formatet att använda?

När du skapar ett CV kan du välja mellan 3 olika layouter:

 • Kronologiskt CV: I ett kronologiskt CV listar du avsnitten i kronologisk ordning varje gång. Du börjar till exempel högst upp med din senaste arbetslivserfarenhet och arbetar dig bakåt i tiden därifrån. Detta format är det absolut vanligaste. Nästan alla rekryterare förväntar sig ett kronologiskt CV.
 • Kompetens-CV: Ett funktionellt CV fokuserar helt på de färdigheter och kompetenser som behövs för den sökta tjänsten i stället för att nämna arbetslivserfarenhet. Du nämner inte heller datum i ditt CV, vilket gör det perfekt för personer som har en (stor) lucka i sitt CV eller är på väg att byta karriär.
 • Kombinerat CV: Som namnet antyder är detta en kombination av både ett kronologiskt och ett funktionellt CV. Du kan t.ex. lyfta fram vissa erfarenheter, men också specifikt nämna vilka färdigheter du har fått och på vilket sätt de är relevanta för det jobb du söker.

Hur långt får ett CV vara?

Det korta svaret är att CV:t bör vara så kort och koncist som möjligt, så att det innehåller all väsentlig information för den sökta tjänsten. I de allra flesta fall handlar det om högst 2 sidor.

Ett CV på 3 sidor eller mer förekommer också ibland. Särskilt för sökande med mer än 15 års arbetslivserfarenhet eller akademiker med många publikationer. Det viktigaste är att din meritförteckning är relevant för den tjänst som söks.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.