Framgångsrika CV-mallar

Gratis CV-mallar för att hitta jobb snabbt. Fyll i ditt CV, ladda ner direkt och ansök med självförtroende. Klart på 5 minuter. Börja gratis nu.

Varför använda en CV-mall?

Välj en av våra utmärkta (gratis) CV-mallar. Fyll i dina uppgifter och ladda ner direkt. Varje mall är utformad för att öka dina chanser att bli anställd snabbare. På mindre än 10 minuter kommer du att ha ett perfekt CV som hjälper dig att slå konkurrenterna.

En bra CV-mall ger dig en grund för att bygga upp ett professionellt CV. Den ger dig till exempel ett tydligt ramverk för de delar du behöver fylla i. Tänk på dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning och färdigheter. Fördelen med en CV-mall är att ditt CV blir mycket tydligt och lättläst. På så sätt kan viktig information snabbt hittas av potentiella arbetsgivare.

Dessutom kan en CV-mall hjälpa dig att sticka ut bland andra sökande. Faktum är att med ett bra och tilltalande CV kan du fånga rekryterarnas uppmärksamhet. De kommer att komma ihåg dig bättre, vilket ökar dina chanser att få en jobbintervju.

Hur skriver man ett CV med hjälp av en mall?

Ditt CV ska ses som en sammanfattning av din karriär. På en eller två sidor ska du klargöra vem du är, vilka dina styrkor är och vad ditt mervärde är. Det ska också tydligt framgå varför du är lämplig för den tjänst du söker.

När du fyller i en CV-mall ska du se till att den information du anger är relevant för den aktuella positionen. Betona särskilt dina färdigheter och din arbetslivserfarenhet som matchar jobbkraven. Försäkra dig om att du bemöter den potentiella arbetsgivarens specifika behov genom att noggrant läsa och förstå platsannonsen.

Skriv korta och kraftfulla meningar. Använd punktlistor och tomrum i ditt CV för att förmedla informationen så tydligt som möjligt. Om du vill veta mer om hur du skapar ett övertygande CV kan du läsa hela vår guide:

Hur man skriver ett cv?
Hur man skriver ett CV: Öka dina chanser till drömjobbet. Lär dig att imponera på rekryterare med ett CV som sticker ut.
Läs artikel

Fördelarna med våra CV-mallar

 1. Noggrant testade: Alla våra CV-mallar har testats i praktiken med hundratals riktiga jobbansökningar. Baserat på feedback har vi utformat CV-mallarna så att de ger dig bästa möjliga chans att få ett jobb.
 2. Fullständigt enligt de "oskrivna reglerna": Mallarna följer alla de "oskrivna" regler som rekryterare och potentiella arbetsgivare uppmärksammar. Så du kan vara säker på att mallen uppfyller alla förväntningar.
 3. Attraktiv design: Innehållet i ditt CV är viktigast, men idag är det allt viktigare att CV:t också är visuellt tilltalande. Forskning visar att ett väldesignat CV förknippas med högre kvalificerade kandidater.
 4. Det sparar tid: För många sökande kan det vara en skrämmande uppgift att själv komma på en unik design och forma den i redigeringsprogram som Photoshop. En CV-mall ser redan väldigt ren och bra ut. Du behöver bara fokusera på att skriva ett starkt innehåll.
 5. Struktur: Genom att använda en mall kan du vara säker på att du inte missar några viktiga delar. Detta beror på att det mesta av strukturen redan är ifylld åt dig.
 6. Konsistens: En CV-mall har alltid konsekvent formatering. Utrymmen mellan avsnitten är lika stora varje gång, teckenstorlekarna och fonterna är desamma överallt och marginalerna är också förinställda.
 7. Anpassningsbar och flexibel: Om du inte är helt nöjd med utformningen av en av CV-mallarna är den ofta fullt anpassningsbar. Vi har till exempel infogat vissa alternativ som gör att du kan skapa varje mall till dina egna önskningar.
 8. Byte av mallar: Naturligtvis kan det hända att du efter ett tag inte längre är så nöjd med den mall du valt. Om du har formaterat ditt CV i Microsoft Word kan du inte byta mall hur som helst. Fördelen med vår CV-byggare är att du utan problem kan växla mellan alla tillgängliga mallar. Alla dina uppgifter överförs automatiskt till det nya formatet.
 9. Gratis CV-mallar: För att hjälpa dig som sökande på bästa sätt erbjuder vi både premium- och gratis CV-mallar. De kostnadsfria mallarna kan du ladda ner och redigera direkt som en Word-fil.

Nackdelarna med en CV-mall

 1. Liten flexibilitet: När du använder en mall för ditt CV har du ofta liten flexibilitet att anpassa det när det gäller design eller för att framhäva mer av din personlighet eller kreativitet.
 2. Ditt CV kanske inte är unikt: Det finns en risk att andra sökande också kommer att ansöka med samma layout. Det gör att du riskerar att sticka ut mindre hos arbetsgivarna.
 3. Mallen passar inte för ditt jobb: Ditt CV-format ska passa för det jobb du söker. En revisor behöver till exempel välja en annan mall än en grafisk designer.

Hur väljer man rätt CV-mall?

Den mall du väljer för ditt CV bör passa väl ihop med det jobb du har i åtanke. Vår erfarenhet är att många sökande kämpar med detta. Därför får vi ofta frågor som "vilken mall är snyggast?", "vilken mall passar min position?". För att hjälpa dig med detta skiljer vi faktiskt på fyra "typer" av CV-mallar:

1. Enkla CV-mallar

Ett enkelt CV är det bästa valet om du söker en traditionell eller formell tjänst. De är ofta mycket stilrena med gott om vita utrymmen och marginaler. Lite eller ingen grafik används, så fokus ligger helt och hållet på innehållet. Dessutom används ofta inte särskilt distinkta färger.

Du kan använda en simpel CV-mall för jobb inom den administrativa, finansiella eller juridiska sektorn. Ett enkelt CV gör sig också ofta bra om du söker jobb inom offentlig förvaltning.

2. Moderna CV-mallar

En modern CV-mall känns fräsch och innovativ. Den använder livfulla färger och en lättläst font. Det ger ditt CV ett unikt utseende som kan få dig att sticka ut bland dina konkurrenter.

Du kan använda ett modernt CV för väldigt många olika jobb. Den används oftast i företag med ett ungt team, företag som fokuserar på innovation eller start-ups. Mallen kommer mest till sin rätt i jobb inom den kreativa sektorn, teknik- eller IT-sektorn.

3. Kreativa CV-mallar

Ett kreativt CV har den fördelen att du ofta kan visa lite mer av din personlighet. Det visar också att du har lagt ner tid och ansträngning på ditt CV och att du inte är rädd för att uttrycka dig. Speciellt i ett jobb där du förväntar dig mycket konkurrens för positionen kan det vara smart att skapa ett kreativt CV. Det kommer nämligen att hjälpa dig att sticka ut.

En kreativ CV-mall används bäst när du söker kreativa jobb. Tänk grafisk designer, modedesigner, social media manager eller allmänna positioner inom marknadsföring/kreativ industri.

4. Professionella CV-mallar

Ett professionellt CV, som ett modernt CV, gör sig mycket bra i många olika jobb. Faktum är att ett professionellt CV alltid är bra. Skillnaden är att de ser lite mer affärsmässiga och snygga ut. Särskilt säkra färger (t.ex. blått och grönt) används. Välj den här mallen om tillförlitlighet och professionalism kommer att spela en viktig roll.

Du kan använda en professionell CV-mall för affärspositioner inom förvaltning och ledarskap. Men den här typen av mallar kommer också till sin rätt inom finanssektorn, - och den kreativa sektorn.

Hur fungerar det?

Vi förstår bättre än någon annan att jobbsökande ibland kan vara stressigt. Vårt uppdrag är att hjälpa dig att få ditt drömjobb och söka det med självförtroende. Vi gör detta genom våra professionellt utformade CV-mallar och vår online CV-skapare. Nedan förklarar vi hur det fungerar:

 1. Välj din mall: Steg 1 är att välja rätt mall som passar dig och den lediga tjänsten väl.
 2. Fyll i alla uppgifter: Fyll i alla nödvändiga uppgifter. Tänk på dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning och färdigheter. Se också till att inkludera ytterligare uppgifter som är relevanta för jobbet (t.ex. intyg, praktik eller volontärarbete).
 3. Se till att ditt CV matchar den lediga tjänsten: Läs igenom den lediga tjänsten noggrant. Se till att du lyfter fram vissa aspekter i ditt CV som värderas högt i den sökta tjänsten. På så sätt ser du till att ditt CV stämmer perfekt överens med kraven för tjänsten.
 4. Korrekturläsning: Se alltid till att du korrekturläser ditt CV noggrant innan du skickar in det. Använd dig av en stavningskontroll.
 5. Ladda ner och skicka: Ladda ner ditt CV eller spara det som en pdf-fil och skicka det tillsammans med ditt personliga brev eller motivationsbrev.

Vanliga frågor om CV-mallar

Vad är en CV-mall?

En CV-mall är ett dokument där du kan fylla i dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning, färdigheter och andra komponenter på ett tydligt och visuellt tilltalande sätt. Med vår CV-skapare kan du välja mellan olika typer och stilar av mallar. Med våra designkombinationer kan du göra varje CV så att det passar det jobb du söker.

Vilken är den bästa CV-mallen?

Det finns inget som heter "den bästa CV-mallen". Varje rekryterare och sökande har sina egna personliga preferenser. Vårt råd är att göra god research om just det företag som du söker jobb hos. Om du söker till ett företag med ett ungt och dynamiskt team, se till att du har ett modernt utseende. Om du söker till ett formellt, affärsmässigt företag ska du välja ett professionellt eller klassiskt utseende.

Bör du använda en CV-mall?

Ja, att använda en CV-mall kan spara dig mycket tid. Dessutom framstår du ofta som mycket mer professionell än när du ansöker med ett enkelt svartvitt Word-dokument. Du behöver inte oroa dig för att missa vissa delar eller viktig information.

Är CV-mallarna optimerade för ATS-system?

Ja, det gör vi. Alla våra mallar är optimerade för att läsas väl av ATS-system. Naturligtvis måste du själv också optimera ditt CV för sådana system genom att inkludera viktiga nyckelord från platsannonsen i ditt CV.

Kan du som student också använda en CV-mall?

Ja, alla våra CV-exempel och mallar passar även för studenter eller nyutexaminerade. Kolla också in vårt student-CV för att få en fullständig guide till hur du som student kan anpassa ditt CV.

Ska du skicka ditt CV som en PDF- eller DOC-fil?

PDF är den överlägset vanligaste filtypen för CV. Den stora fördelen med PDF-filer jämfört med Word är att din PDF-fil kommer att se exakt likadan ut på alla enheter. Oavsett om du öppnar ditt CV på en iPhone, Android, Windows eller Mac kommer layouten att se exakt likadan ut. Med DOC-filer finns det risk för att vissa fonter eller grafik inte kan läsas. Det kan i sin tur uppfattas som oprofessionellt.

Är Google Docs eller Word CV-mallar också bra?

Även om sådana mallar också kan användas för att söka jobb har de ofta flera nackdelar. Till exempel ser de ofta lite gammaldags ut, de hanterar inte det tillgängliga utrymmet effektivt och naturligtvis kommer ett stort antal sökande att ansöka med samma mall. Av den anledningen är det svårt att sticka ut i ansökningsprocessen.

Vilken information bör du inkludera i en CV-mall?

Ett CV innehåller vanligtvis följande information:

 • Personuppgifter
 • Profil
 • Arbetslivserfarenhet
 • Utbildning
 • Färdigheter

Det finns också många komponenter som du kan lägga till, t.ex:

 • Språk
 • Kurser
 • Hobbyer och intressen
 • Praktikplatser
 • Volontär arbete

Varje avsnitt bör innehålla relevant information anpassad för den tjänst som söks.

Vilket är det bästa CV-formatet att använda?

När du skapar ett CV kan du välja mellan tre olika layouter:

 • Kronologiskt CV: I ett kronologiskt CV listar du delarna i kronologisk ordning varje gång. Du börjar t.ex. högst upp med din senaste arbetslivserfarenhet och arbetar dig sedan bakåt i tiden. Detta format är det överlägset vanligaste. Nästan alla rekryterare kommer att förvänta sig ett kronologiskt CV.
 • Funktionellt CV: Ett funktionellt CV flyttar fokuset helt och hållet till färdigheter och kompetenser som behövs för den sökta tjänsten i stället för att betona arbetslivserfarenhet. Du nämner inte heller några datum i ditt CV, vilket gör det perfekt för personer som har en (stor) lucka i sitt CV eller gjort valet att göra ett karriärbyte.
 • Kombinerat-CV: Som namnet antyder är detta en kombination av både ett kronologiskt och ett kompetensbaserat CV. Du kan t.ex. lyfta fram erfarenheter, men också specifikt nämna vilka färdigheter du har och på vilket sätt de är relevanta för det jobb du söker.

Hur långt kan ett CV vara?

Det korta svaret är att CV:t ska vara så kort och koncist som möjligt och innehålla all grundläggande information för den sökta tjänsten. I de allra flesta fall handlar det om max 2 sidor.

Ett CV på 3 sidor eller mer förekommer också ibland. Särskilt för sökande med 15+ års arbetslivserfarenhet eller akademiker med många publikationer. Viktigast av allt är att ditt CV är relevant för den tjänst du söker.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.