Mallar för personligt brev

Välj en av våra professionellt utformade mallar för personliga brev. Klicka på en mall, fyll i dina uppgifter och ladda ner den på några sekunder. Imponera på arbetsgivaren med ett professionellt personligt brev. Välj en av våra 15+ mallar för personliga brev nedan och hitta snabbt ditt drömjobb.

Skapa personligt brev

De bästa mallarna för personliga brev som passar till ditt CV

Precis som våra professionella CV-mallar och omfattande CV-exempel, erbjuder vi också imponerande mallar för personliga brev. Förutom innehållet spelar även utformningen av ditt personliga brev en viktig roll. Det ska ha en logisk struktur och ett utseende som passar företaget och befattningen.

Ditt CV är en sammanställning av fakta om din karriär hittills. I ditt personliga brev kan du däremot gå in mer i detalj på vem du är som person, var din ambition ligger och vad du vill uppnå i framtiden. Du använder ditt personligt brev för att berätta om erfarenheter från dina tidigare jobb som har format dig till en lämplig kandidat. Genom att spegla din personlighet skapar du en koppling till arbetsgivaren.

Välj rätt mall för personligt brev

Ett välskrivet personligt brev är bara halva jobbet. Precis som med ditt CV behöver du ett professionellt format som imponerar på arbetsgivarna och passar det företag och den tjänst du söker. När du ska välja en lämplig mall för ett personligt brev bör du därför tänka på vilken bransch du söker jobb inom. En professionell eller modern mall för personligt brev passar till exempel bättre för unga, hippa och progressiva företag. Om du söker ett mer formellt jobb är det ofta bättre att använda en klassisk design. Inom den kreativa sektorn förväntar sig HR-cheferna också att din kreativitet ska återspeglas i dina ansökningshandlingar. Tänk därför noga igenom layouten på ditt personliga brev. Våra mallar ger dig chansen att verkligen imponera på potentiella arbetsgivare.

Börja med en mall för ett personligt brev (och en matchande CV-mall) för att göra skillnad och sticka ut hos arbetsgivarna. En professionell mall ger dig en tydlig struktur att hålla dig till och hjälper dig att organisera din viktigaste information på ett sätt som är både visuellt tilltalande och funktionellt.

Varför använda våra mallar för personliga brev

Våra mallar för personliga brev erbjuder flera fördelar jämfört med standardmallar för personliga brev. Vi ägnar mycket tid och uppmärksamhet åt att utforma fräscha och imponerande mallar som inte bara imponerar på arbetsgivare utan också hjälper dig att framhäva din unika personlighet och dina yrkeskunskaper. Här är några av anledningarna till att våra mallar för personliga brev är bättre än alla andra:

  • Professionellt utformade: Våra mallar är skapade av experter som noggrant utformar mallar som uppfyller dagens krav och standarder.
  • Spara tid: En väl utformad mall hjälper dig att organisera dina tankar och presentera dig själv på ett övertygande sätt. Genom att följa en tydlig struktur kan du fokusera på de mest relevanta aspekterna av din karriär.
  • Flexibla och anpassningsbara: Du kan redigera och ladda ner våra kostnadsfria mallar för personliga brev direkt i vår intuitiva generator. Alla mallar kan enkelt anpassas till din personliga stil och de specifika krav som gäller för det jobb du söker.
  • Stöd från AI: Att presentera sig själv på ett övertygande sätt är otroligt svårt för många människor. Därför erbjuder vi stöd från AI som kan hjälpa dig att skriva ditt brev så att det uppfyller alla "oskrivna" krav.
  • Konsekvent design: Förutom imponerande mallar för personliga brev erbjuder vi matchande CV-mallar. Det ger ett enhetligt utseende som utstrålar professionalism och gör att du framstår som en seriös kandidat.

Hur bör en bra mall för ett personligt brev ut?

En bra mall för ett personligt brev innehåller en kombination av olika element som framhäver kandidatens erfarenhet och kvaliteter på bästa sätt. Här är några aspekter av en bra mall för ett personligt brev:

  • Rubrik: En bra rubrik med dina kontaktuppgifter och mottagarens uppgifter bör sticka ut direkt. Detta fångar uppmärksamheten och gör läsaren intresserad av resten av brevet.
  • Struktur: En logisk struktur med tydliga avsnitt som inledning, huvuddel och slutsats gör ditt brev tydligt och lätt att följa. Därför är det viktigt att du använder tillräckligt med vitt utrymme mellan avsnitten så att ditt brev ser organiserat ut.
  • Typsnitt: Ett bra typsnitt för ditt personliga brev ska vara lättläst och lämpligt för jobbet. En bra generator för personligt brev undviker gissningar och väljer automatiskt det bästa teckensnittet.
  • Färger: Använd subtila färger för att sticka ut. Se till att färgerna passar den sektor du söker jobb inom. Med vårt verktyg CVskapare kan du se till att ditt personliga brev och ditt CV matchar varandra visuellt och ser fräscha och stilistiska ut.
  • Unika element: Beroende på bransch kan subtila grafiska element som linjer, ikoner eller andra element läggas till för att ge brevet mer personlighet och hjälpa dig att sticka ut i mängden av kandidater. Mallarna i CVskapare för personliga brev är flexibla och kan anpassas för att uppfylla den specifika arbetsgivarens behov.

Bra exempel på personliga brev

Upptäck de bästa (gratis) exemplen på personliga brev som hjälper dig att göra ett bra första intryck. Använd våra mallar för personliga brev för att snabbt och enkelt skriva ditt personliga brev och öka dina chanser att få ditt drömjobb.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Mallar för personliga brev - vanliga frågor