CV-exempel lagerarbetare: Skrivtips och Gratis Guide

Vill du jobba som lagerarbetare, men vet inte hur du ska presentera dina erfarenheter och färdigheter på ett övertygande sätt i ett CV? I den här artikeln tittar vi på ett bra exempel på ett CV för en lagerarbetare och tar upp viktiga aspekter av jobbet som du bör ta med i ditt CV. Vi delar också med oss av användbara tips och exempel för att ytterligare optimera ditt CV och imponera på potentiella arbetsgivare.

Skapa ditt CV nu
CV-exempel Lagerarbetare

Så här skriver du ett CV för lagerarbetare

Som lagerarbetare är du ansvarig för att ta emot och lagra vissa varor. Du måste också hjälpa till att lasta och lossa lastbilar, hålla reda på lager och förbereda leveranser.

I ditt CV för en lagermedarbetare bör du därför betona dessa aspekter av arbetet. Du behöver till exempel visa genom tidigare jobb eller annan erfarenhet att du kan arbeta noggrant i ett högt tempo och under press.

Personuppgifter

Den första delen av ditt CV är att fylla i dina personliga uppgifter. Detta gör det möjligt för en rekryterare eller arbetsgivare att kontakta dig för ytterligare frågor eller för att boka in en anställningsintervju.

Det är inte obligatoriskt med ett foto, men det rekommenderas ofta. Det beror på att du då tar en chans att visa ditt professionella utseende för arbetsgivaren. Det kan bidra till att göra ett positivt första intryck.

Namn: Henrik Blomqvist

Funktion: Lagerarbetare

Adress: Linnégatan 45, 114 58, Stockholm

Telefon: 076 - 543 21 09

E-post: [email protected]

Födelsedatum: 12 november 2003

LinkedIn: /in/henrikblomqvist

CV-profil

I din profil ger du en kortfattad sammanfattning av vem du är och vad du kan göra. Du bör också lyfta fram varför du är rätt person för jobbet.

I ett CV för en lagermedarbetare är det särskilt viktigt att du kan visa att du är en hårt arbetande person med god organisationsförmåga och att du kan prestera under press.

Ett exempel:

Jag är en hårt arbetande lagerarbetare och har 5 års erfarenhet av logistikfunktioner. Under hela min karriär har jag specialiserat mig på att optimera lagerprocesser, från mottagning och lagring till orderplockning och leverans. Min dokumenterade förmåga att arbeta snabbt och effektivt gör att jag kan genomföra en korrekt lagerhantering och minimera fel. Tillsammans med mina kollegor ser jag alltid till att säkerhetsföreskrifterna följs till punkt och pricka.

Arbetslivserfarenhet

Din arbetslivserfarenhet är ofta den viktigaste delen av ditt CV. Om du har tidigare arbetslivserfarenhet som lagerarbetare eller liknande är det naturligtvis en stor fördel. I så fall kan du beskriva dina tidigare arbetsuppgifter och ansvarsområden. Se till att du använder handlingsverb för att formulera övertygande meningar.

Om du inte har så mycket relevant arbetslivserfarenhet kan du fokusera på att demonstrera överförbara färdigheter från tidigare jobb eller andra erfarenheter. Som vi redan har nämnt är det viktigt att du har ett öga för detaljer och att du är villig att arbeta hårt. Se därför till att du återspeglar dessa aspekter i ditt CV. Så även om du har jobbat i en stormarknad kan det vara högst relevant att nämna.

Lagerarbetare, AlpaTech Transport
juni 2021 - Nuvarande

 • Kontrollerar att produkterna är korrekta och fullständiga och rapporterar vid behov defekter eller avvikelser.
 • Hjälper till med lastning och lossning av lastbilar.
 • Samordnar returförsändelser och följer upp vid eventuella reklamationsförfaranden.

Lagerarbetare, RedCare Logistics
april 2017 - maj 2021

 • Ansvarade för säker och effektiv förvaring och organisering av produkter i lagret.
 • Orderplockning, packning och leverans av produkter.
 • Utförde städning och underhåll av lagret för att upprätthålla en säker arbetsmiljö.
 • Utförde inventeringskontroller samt åtgärdade eventuella avvikelser.

Utbildning

För att få ett jobb som lagerarbetare krävs det ofta ingen formell utbildning. Det finns dock specifika gymnasieutbildningar som kan vara en fördel för ditt CV. Exempelvis kan du tänka på utbildningen 'Logistikmedarbetare'. Även om din utbildning inte är direkt relevant för tjänsten, bör du ändå nämna den. Om du för närvarande håller på med en utbildning, ange "Nuvarande" som slutdatum.

Gymnasieutbildning i Logistik, Tumba Gymnasium, Stockholm
september 2015 - juni 2018

Kurser och certifikat

Som lagerarbetare är chansen stor att du inte har slutfört kurser och certifikat. Därför är detta inte en obligatorisk del att lägga till. Det finns dock några relevanta kurser som du kan gå. Särskilt om du till exempel måste köra truck (eller använda annan utrustning som kräver certifiering) på lagret kan det vara ett krav att du har ett truckkort. Du behöver då också ange dessa i ditt CV, så att det är tydligt för arbetsgivaren att du har rätt kvalifikationer.

Färdigheter

Som lagerarbetare är det särskilt viktigt att du nämner de mest relevanta färdigheterna för det specifika jobbet i ditt CV. Det kan vara bra att läsa igenom platsannonsen igen för att se om den innehåller några särskilda krav.

Följande färdigheter är relevanta för befattningen som lagermedarbetare:

 1. Fysisk kondition
 2. Noggrannhet
 3. Kunskap om lagerprocesser
 4. Organisatoriska färdigheter
 5. Kunskap om inventering
 6. Kontroll av säkerhetsrutiner
 7. Erfarenhet av lagerhantering
 8. Samarbetsförmåga
 9. Förmåga till problemlösning
 10. Motståndskraft och stresstålighet
 11. Hantering av ERP-system
 12. Lastning och lossning

Valfria delar

Om du har lagt till ovanstående komponenter i ditt CV för lagerassistent har du redan ett starkt och övertygande CV. Det finns dock några ytterligare komponenter som du kan nämna i ditt CV, t.ex:

 • Språk: Särskilt när du arbetar som lagerarbetare kan många av dina kollegor tala andra språk. Lista därför alla språk som du behärskar.
 • Hobbies och intressen: Detta visar lite mer av din personlighet.
 • Volontärarbete: Det behöver inte nödvändigtvis vara relevant för det jobb du söker, så länge det ger dig möjlighet att visa upp vissa överförbara färdigheter.

Utformning av ditt CV

Bortsett från innehållet är utformningen av ditt CV minst lika viktig nuförtiden. Se därför till att layouten också ser snygg och prydlig ut. Ett välorganiserat och professionellt CV kan väcka läsarens intresse och hjälper till att strukturera de olika avsnitten i CV:t på rätt sätt. Det finns CV-mallar online som du kan använda som grund för ditt eget CV. På så sätt behöver du inte bekymra dig så mycket om formateringen utan kan fokusera på att skriva innehållet ditt CV.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.

author avatar
Skriven av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekrytering redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Han tyckte om detta så mycket att han efter sin examen började arbeta heltid som rekryterare på en stor rekryteringsbyrå. Till slut avancerade Joost till 'Rekryteringschef'. Med tiden växte hans lust för nya utmaningar. Han använder nu sin expertis inom HR och rekrytering för att skriva och granska texter, en spännande ny riktning i sin yrkeskarriär.