Exempel på personligt brev servitris

Att skriva ett bra personligt brev som servitris för att framhäva din lämplighet för jobbet är en viktig uppgift. Du vill sticka ut för rekryterare och övertyga dem om att du är den rätta kandidaten. Men hur går du tillväga med detta? Med hjälp av ett bra exempel på ett personligt brev för en servitris tittar vi på exakt vad du bör inkludera i ditt brev. Vi ger också bra tips och råd för att stärka ditt personliga brev.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Servitris

Hur skriver man ett personligt brev som servitris?

Som servitris krävs utmärkta kommunikationsfärdigheter och en stark kundorienterad attityd. Du måste kunna arbeta snabbt och effektivt, ofta i en hektisk miljö när restaurangen är fullbelagd. Här är uppmärksamhet på detaljer och noggrannhet avgörande för att lyckas i rollen.

Viktiga egenskaper som servitris är vänlighet, tålamod, förmåga att arbeta under press och noggrannhet. Om du söker en tjänst som servitris är detta några aspekter som du bör betona i ditt personliga brev. På så sätt visar du att du förstår tjänstens krav och att du besitter de nödvändiga färdigheterna och egenskaperna.

Exempel på personligt brev för servitris

Här nedanför finns ett bra exempel på ett personligt brev för en servitris. Om detta är det första jobb du ansöker om och du därför saknar relevant arbetslivserfarenhet, se till att inkludera exempel som ändå visar din lämplighet. Kanske har du hjälpt dina föräldrar att organisera den årliga familjegrillen? Eller så har du en gång varit volontär på ett lokalt evenemang och hjälpt till med catering. Dessa erfarenheter visar också att du kan samarbeta väl och anpassa dig till olika situationer.

Jonas Nilsson
Hamngatan 12
616 00, Helsingborg
072 - 345 67 89
[email protected]

Anna Karlsson
Brasserie Vidbynäs
Södra Förstadsgatan 25
456 78, Helsingborg

Bästa Anna Karlsson,

När jag får gästerna att le genom att leverera utmärkt service och en oförglömlig upplevelse är det min bekräftelse på att jag har haft en lyckad dag. Mitt namn är Jonas och det är med entusiasm som jag skriver till er angående tjänsten som servitris på Brasserie Vidbynäs.

I min tidigare tjänst på en Tapasrestaurang fick jag värdefull erfarenhet av att arbeta effektivt under stor tidspress. Jag är bekant med restaurangprogramvara och hanterar reservationer och beställningar effektivt. Min förmåga att kommunicera snabbt och effektivt med köket och kollegorna säkerställer en smidig service för våra gäster.

Jag är utmärkt på att hantera stressiga situationer, även under rusningstid, utan att kompromissa med servicekvaliteten. Min proaktiva attityd gör att jag kan lösa problem snabbt och på lämpligt sätt, vilket gör mig till en pålitlig kraft även under hektiska tider.

Förutom min praktiska erfarenhet har jag en passion för gästfrihet. Det är alltid mitt mål att få varje gäst att känna sig välkommen och uppskattad. Jag är också entusiastisk över att lära mig nya färdigheter och tekniker som kan hjälpa mig i min personliga och professionella tillväxt inom en restaurang.

Jag skulle gärna förklara min passion och mina färdigheter ytterligare i en personlig intervju. Jag är övertygad om att min bakgrund och entusiasm kommer att vara ett värdefullt tillskott till ert team.

Med vänliga hälsningar,

Jonas Nilsson

Letar du efter ett jobb som servitris och behöver hjälp med att ansöka? Vi på CVskapare hjälper dig att skriva ett professionellt CV och personligt brev! Se även våra exempel på personliga brev och CV-mallar.

Bra struktur på ett personligt brev för servitris

För en servitris är det viktigt att vara exakt. Se till att ditt personliga brev återspeglar denna egenskap väl genom att hålla en fast och tydlig struktur. Det här är beståndsdelarna i ett bra personligt brev:

  • Hälsning: Förutom formella detaljer som dina egna och mottagarens kontaktuppgifter ska du alltid börja ett brev med att hälsa läsaren välkommen. Se till att du adresserar det direkt till rätt person.
  • Inledande mening: En stark inledande mening hjälper till att väcka intresse hos läsaren. Det här är den första meningen som en potentiell arbetsgivare läser. Så se till att du gör ett gott intryck direkt.
  • Introduktion: Fortsätt med en kraftfull inledning. Varför tilltalar just det här jobbet dig? Du kan eventuellt också skriva här hur du kom över den lediga tjänsten, men det är inte obligatoriskt.
  • Huvudtext: Mittpartiet är det viktigaste. I 2 till 3 stycken berättar du om din motivation för tjänsten, inklusive dina relevanta erfarenheter, färdigheter och kompetenser. Till exempel din förmåga att arbeta självständigt och under tidspress. Ge konkreta exempel om det behövs. Skriv också något om dina personliga egenskaper för att visa att du passar in i teamet och på företaget.
  • Slutsats: I sista stycket berättar du varför du skulle vilja arbeta som servitris. Skriv även gärna något om dina mål och ambitioner inom företaget du ansöker till. Vad skulle du fortfarande vilja lära dig eller göra? Avsluta med att uttrycka intresse för att komma på en personlig intervju för att ytterligare diskutera din motivation.
Försök att i en kort text ge den viktigaste informationen som visar att du är en utmärkt och noggrann servitris. Arbetsgivare läser ofta igenom ett personligt brev på några sekunder och avgör sedan om du är tillräckligt intressant för att bjuda in till en intervju.

Tips för ett bra personligt brev som servitris

Med hjälp av informationen ovan kan du redan skriva ett starkt personligt brev för en tjänst som servitris. Det finns dock fortfarande några tips som du kan använda för att optimera ditt brev ytterligare:

  • Låt din erfarenhet matcha jobbet: Läs noga igenom platsannonsen och läs på om den restaurang du söker jobb på. Är det en "lyxig" och formell restaurang? Se då till att du också använder ett mer formellt språk i ditt brev och nämner konkreta erfarenheter av en formell miljö (t.ex. att ha arbetat på ett bröllop). Gör alltid ditt CV och personliga brev så relevanta som möjligt för det specifika jobb du söker.
  • Var entusiastisk: Berätta varför du är entusiastisk över den här tjänsten och restaurangen. Kanske har du själv en förkärlek för det italienska köket eller tycker om att laga mat på fritiden? Berätta om detta i ditt brev.
  • Använd en sida: Ett bra personligt brev är ofta en sida långt. Med ett för långt brev tappar du snabbt läsarens uppmärksamhet.
  • En tydlig berättelse: Se till att ditt brev har en tydlig struktur. Det ska vara klart att ditt brev innehåller en viss "tråd" med inledning, kärna och avslutning.
  • Inga stavfel: Se till att ditt personliga brev är snyggt formaterat och inte innehåller några stavfel. Använd vid behov en mall för personligt brev om du har problem med detta.
Se också till att ditt personliga brev kompletterar ditt CV och inte är en upprepning. Ditt CV är ett dokument med fakta, medan du i ditt personliga brev kanske också skriver lite om din motivation, dina mål och ambitioner.

Slutsats

I den här artikeln har du med hjälp av ett bra exempel på ett personligt brev för en tjänst som servitris kunnat läsa vad ditt eget brev bör innehålla. Skriv aldrig ett generiskt personligt brev, utan anpassa det varje gång utifrån den specifika tjänsten och den restaurang du söker till. Detta visar att du har en god förståelse för tjänsten. Vi hjälper dig att göra en framgångsrik ansökan. Vänligen se bifogade CV-exempel med detta personliga brev. Lycka till med att skriva ditt eget personliga brev!

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

author avatar
Skriven av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekrytering redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Han tyckte om detta så mycket att han efter sin examen började arbeta heltid som rekryterare på en stor rekryteringsbyrå. Till slut avancerade Joost till 'Rekryteringschef'. Med tiden växte hans lust för nya utmaningar. Han använder nu sin expertis inom HR och rekrytering för att skriva och granska texter, en spännande ny riktning i sin yrkeskarriär.