Exempel på personligt brev Restaurang

Som restaurangmedarbetare är en av dina uppgifter att se till att kunderna får en oförglömlig upplevelse genom att ge utmärkt service och skapa en välkomnande atmosfär. För detta behöver du ett kundorienterat förhållningssätt och måste kunna kommunicera väl. Om du har hittat en passande ledig tjänst är det viktigt att du skriver och skickar ett starkt personligt brev som framhäver dina kvalifikationer.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Restaurang

Olika befattningar på en restaurang

Det finns många olika positioner som kan finnas på en restaurang. Här är några exempel:

 1. Huvudkock
 2. Kock
 3. Souschef
 4. Diskare
 5. Servitörer
 6. Servitriser
 7. Värd/värdinna
 8. Personal bakom bardisken
 9. Restaurangchef
 10. Sommelier

För var och en av dessa befattningar kommer det personliga brevet att se olika ut. Det är viktigt att ditt brev fokuserar specifikt på de färdigheter och erfarenheter som är relevanta för den tjänst du söker. I denna artikel kommer vi att ge ett bra exempel på ett personligt brev för en tjänst som restaurangchef.

Oavsett vilken position du söker är gästfrihet, sinne för detaljer och en kundorienterad inställning viktiga egenskaper på en restaurang. Detta måste alltid avspeglas i ditt personliga brev. Du förväntas välkomna gästerna och se till att de får en trevlig och njutbar upplevelse. När det är mycket att göra måste du kunna arbeta bra under press. Du måste också kunna arbeta effektivt under press och samarbeta väl med övrig personal för att driva restaurangen på ett smidigt sätt. Slutligen krävs det flexibilitet när det gäller arbetstider.

Alla dessa aspekter bör tydligt framgå i ditt personliga brev för restaurangmedarbetare. Det är dessa egenskaper som kommer att göra dig till en idealisk kandidat som kan hantera både operativa uppgifter och ge gästerna en minnesvärd upplevelse.

Exempel på personligt brev för restaurang

Nedan har vi skrivit ett bra personligt brev för en tjänst som restaurangchef. Många av färdigheterna och egenskaperna kommer att behöva återspeglas i alla positioner inom en restaurang. Använd det som inspiration för att skriva ditt eget personliga brev.

Mattias Lundgren
Bergsgatan 8
980 14, Los
073 - 456 78 90
[email protected]

Sofia Karlsson
Köttmästarens Hus
Vasagatan 5
936 00, Trollhättan

Bästa Sofia Karlsson,

Konsten att driva en bra restaurang är att hitta den rätta balansen mellan effektivitet i verksamheten och enastående kundservice. Detta är vad jag har lagt ner min själ och mitt hjärta i under många år. Som en erfaren restaurangchef är jag mycket intresserad av att tillämpa mina färdigheter och min passion för service på din restaurang, där kvalitet och kundupplevelse är av största vikt.

Min resa började som köksbiträde och har tagit mig genom olika roller i restaurangbranschen, från servitris till restaurangchef. Denna mångsidiga erfarenhet har gett mig en djup förståelse för alla aspekter av restaurangverksamheten och har väckt min passion för restaurangbranschen. Dessa erfarenheter har format mig till en ledare som uppskattar och förstår varje detalj i restaurangdrift, från köket till kundservice.

Under min karriär hittills har lärt mig mycket om hur man driver restauranger på ett effektivt sätt, från att effektivisera processer till att skapa en rolig och stimulerande arbetsmiljö för personalen. En av mina styrkor är förmågan att skapa en positiv och produktiv arbetskultur. Jag tror starkt på att coacha och utveckla personalen så att de kan leverera service av hög kvalitet. Detta har inte bara resulterat i ökad kundnöjdhet, utan också minskad personalomsättning.

Dessutom har jag genom åren skaffat mig stor erfarenhet av den ekonomiska sidan av att leda och administrera restauranger, inklusive budgetering, kostnadskontroll och ökad lönsamhet.

Jag är mycket motiverad att bidra med min erfarenhet och mina ledaregenskaper till er restaurang och är övertygad om att jag kan bidra till att förbättra ert rykte som en av de bästa restaurangerna i regionen. Jag ser fram emot möjligheten att personligen diskutera hur min bakgrund, mina färdigheter och min entusiasm kan vara av värde för ditt team.

Med vänliga hälsningar,

Mattias Lundgren

Personligt brev för arbete på restaurang utan erfarenhet

Om du skriver ett personligt brev för en tjänst på en restaurang utan specifik arbetslivserfarenhet ska du främst fokusera på nyckelkompetenser och personliga egenskaper som är relevanta för tjänsten. Exempel på detta är:

 • Din förmåga att lära dig snabbt.
 • Din utmärkta kommunikationsförmåga.
 • Din entusiasm för kundservice.

Ge exempel på situationer som visar att du är en pålitlig person som kan arbeta bra tillsammans med andra och är stresstålig.

Personligt brev för en restaurangposition

Oavsett vilken position du ansöker om på restaurangen, bör strukturen i ditt personliga brev alltid vara likadan:

 • Hälsning: Nämn dina egna uppgifter och uppgifterna om den person som ska läsa ditt brev (detta står ofta i platsannonsen eller på webbplatsen). Se till att du hälsar direkt på brevets läsare med namn.
 • Första meningen: En bra inledande mening ska göra läsaren nyfiken och intresserad på resten av ditt brev.
 • Introduktion: Fortsätt med en kraftfull inledning. Varför tilltalar just den här tjänsten dig? Varför är du lämplig?
 • Mittstycke: Huvuddelen av ditt personliga brev är det viktigaste. I 2–3 stycken berättar du om din motivation för tjänsten, inklusive dina relevanta erfarenheter, färdigheter och kompetenser. Tänk på att framhäva din förmåga att arbeta bra självständigt och under tidspress.
 • Slutsats: I det sista stycket kan du berätta ännu en gång varför du skulle vilja arbeta på just den här restaurangen. Du kan även skriva något om dina mål och ambitioner inom företaget du söker till.
Både ditt CV och ditt personliga brev ska se professionella ut och ha en bra struktur. Våra CV-mallar hjälper dig att komma igång på nolltid.

Hur sticker du ut med ditt personliga brev för en restaurangposition?

För att sticka ut med ditt personliga brev för ett restaurangjobb bör ditt brev vara både specifikt och personligt. Skräddarsy ditt brev för den specifika tjänst du söker genom att noggrant läsa och studera arbetsbeskrivningen. Lyft fram de kompetenser och egenskaper som krävs för just den rollen och visa att du förstår exakt vad den innebär och hur du kan bidra till restaurangens framgång.

Det är också klokt att visa din entusiasm för den specifika restaurangen. Om du har en passion för de rätter som serveras där eller känner starkt för dess atmosfär, låt det komma fram i brevet. Ett personligt utformat brev som visar att du har gjort din hemläxa kommer att göra ett varaktigt intryck och öka dina chanser att bli kallad till anställningsintervju.

Slutsats

Använd exemplet på personligt brev som inspiration när du skriver ditt eget brev för ett restaurangjobb, men kopiera det inte ordagrant. Konsultera våra CV-exempel om du också behöver hjälp med att skriva ditt CV. Fundera framför allt på vilka relevanta erfarenheter, färdigheter och kompetenser du kan nämna som visar att du har rätt egenskaper för den aktuella tjänsten. Se till att du gör tillräckligt med efterforskningar om jobbet och den organisation du ska söka till för att kunna anpassa brevet på bästa sätt.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

author avatar
Skriven av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekrytering redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Han tyckte om detta så mycket att han efter sin examen började arbeta heltid som rekryterare på en stor rekryteringsbyrå. Till slut avancerade Joost till 'Rekryteringschef'. Med tiden växte hans lust för nya utmaningar. Han använder nu sin expertis inom HR och rekrytering för att skriva och granska texter, en spännande ny riktning i sin yrkeskarriär.