Exempel på personligt brev kundtjänst

Som kundtjänstmedarbetare är du ofta den första kontaktpunkten för ett företag eller en organisation. Kunderna vänder sig till dig med problem de upplever för tillfället, och det är din uppgift att lösa dessa snabbt och på ett adekvat sätt genom effektiv kommunikation. Vill du sikta mot en framgångsrik karriär inom kundservice? Då är det avgörande att skapa ett imponerande personligt brev för kundservice. I den här artikeln visar vi dig hur du gör detta och vilka aspekter du bör beakta.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Kundtjänst

Vad bör inkluderas i ditt personliga brev för kundtjänst?

Att erbjuda en utmärkt kundservice är av yttersta vikt för att företag ska kunna hålla sina kunder nöjda. Som kundtjänstmedarbetare spelar du en central roll i detta arbete genom att vara till hands för att assistera kunder med deras frågor, problem och klagomål. Dina ansvarsområden innefattar:

 • Tillhandahålla kundinformation
 • Telefonsupport
 • Besvara e-postmeddelanden
 • Interaktion via livechatt
 • Registrering och hantering av klagomål
 • Problemlösning
 • Att hänvisa kunder som du inte kan hjälpa

För att utföra dessa uppgifter på ett framgångsrikt sätt krävs en stark kommunikationsförmåga och ett stort kundfokus. Du måste vara kapabel att lyssna och kommunicera väl med kunder både skriftligt och muntligt, samtidigt som du snabbt bör kunna erbjuda lämpliga lösningar på deras frågor eller problem. Dessutom är det viktigt att kunna hantera även de mest besvärliga kunderna med professionalism och att kunna prestera under press.

Dessa egenskaper bör återspegla sig tydligt i ditt personliga brev för kundtjänst. Ge konkreta exempel på hur du har använt dig av dessa färdigheter tidigare och visa din förståelse för hur viktig kundnöjdhet är för organisationens framgång.

Exempel på personligt brev för kundtjänst

Som kundtjänstmedarbetare är du en räddare i nöden för många kunder. Oavsett om det handlar om ett felaktigt levererat paket, bortglömda inloggningsuppgifter eller en retur, är det du som löser problemen. Trots att allt mer kundservice automatiseras kommer det alltid att finnas en efterfrågan på människor som kan hantera komplexa problem och erbjuda en förstklassig service.

Eva Persson
Gamla Storgatan 15
710 60, Västerås
070 - 234 24 98
[email protected]

Lars Gustavsson
SymPowered

Bästa Lars Gustavsson,

I en värld där kundupplevelsen ofta skiljer framgång från medelmåttighet är jag djupt engagerad i att överträffa varje kunds förväntningar. Mitt mål är att göra en positiv skillnad i varje kundkontakt. Jag är övertygad om att ert företag är den perfekta platsen för att förverkliga denna ambition.

Med en bakgrund inom kommunikation besitter jag förmågan att effektivt hantera och lösa kundfrågor. Jag har erfarenhet av att svara på inkommande samtal och framgångsrikt hantera komplexa klagomål. Under min tid på Saxo, en framstående webbshop, har jag lärt mig att kommunicera effektivt och att visa empati, även i de mest utmanande situationerna.

Ett exempel på min förmåga att agera under press är när jag, under en hektisk måndagsmorgon, tog hand om ett akut kundärende från en kund vars order hade försvunnit. Kunden var både frustrerad och pressad. Jag tog omedelbart på mig ansvaret för att lösa situationen och genom ett nära samarbete med vårt logistikteam och fraktpartnern upptäckte jag snabbt orsaken till problemet. Inom några timmar lyckades jag spåra var de försvunna artiklarna fanns och ordna en brådskande leverans. Till slut anlände varorna samma dag, vilket gjorde att kunden kunde fortsätta sin verksamhet utan ytterligare störningar. Jag skulle gärna vilja använda dessa färdigheter i er organisation för att lyfta kundnöjdheten till en högre nivå.

Utöver mina tekniska färdigheter och min erfarenhet av kundservice, trivs jag även med att samarbeta med kollegor. Jag värdesätter möjligheten att gemensamt med mina kollegor arbeta för att förbättra samarbetet och prestandan i kundtjänstteamet.

Jag är entusiastisk över möjligheten att fortsätta min karriär inom er organisation och är övertygad om att mina personliga och yrkesmässiga egenskaper harmonierar väl med er organisations mål och värderingar. Jag ser fram emot att få möjligheten till ett personligt möte där vi kan diskutera hur jag kan bidra på ett meningsfullt sätt till ert team.

Med vänliga hälsningar,

Eva Persson

Struktur på personligt brev för kundtjänst

Att skriva ett personligt brev för en position inom kundtjänst kräver en bra och genomtänkt struktur. Se till att ditt CV innehåller följande avsnitt:

Kontaktuppgifter

 • Ange tydligt dina egna kontaktuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 • Inkludera mottagarens namn och organisationen.

Hälsning

 • Hälsa på den relevanta kontaktpersonen inom företaget eller organisation.
 • Adressera alltid ditt brev personligen till mottagaren.
 • Om du inte vet namnet, ta initiativ och ring organisationen eller sök i platsannonsen efter kontaktpersonens namn.

Inledning

 • I inledningen bör det tydligt framgå vem du är och varför du ansöker.
 • Se till att du lägger tillräckligt med tid på ditt första stycke. Det ska vara originellt och engagerande, eftersom det är avgörande för om resten av ditt brev kommer att läsas.
 • Syftet med det första stycket är att göra läsaren intresserad och nyfiken på resten av ditt brev. Gör ett gott första intryck direkt med en stark inledande mening.
 • Berätta om dina personliga ambitioner, erfarenheter och försök att koppla dem till den organisation du söker till.

Mittstycke

 • Beskriv tydligt dina kvalifikationer, erfarenheter, kompetenser och färdigheter och berätta varför de matchar den lediga tjänsten du söker.
 • Ge konkreta exempel på tidigare erfarenheter och hur du har löst komplexa kundfrågor. Berätta hur du gick till väga och vad du har lärt dig av dessa erfarenheter.
 • Diskutera dina mål och ambitioner inom den organisation du söker för att visa hur du kan bidra.

Avslutande stycke

 • Tacka läsaren för att ha tagit sig tid att läsa ditt personliga brev.
 • Uttryck ditt intresse för att träffas för en personlig intervju.

Genom att följa detta format kan du enkelt skapa ett engagerande personligt brev som ger ett positivt första intryck och väcker rekryterarens intresse.

Kom ihåg att skapa en tydlig röd tråd mellan styckena och undvik tråkiga beskrivningar för att göra ditt brev så engagerande som möjligt. Efter att ha läst ditt personliga brev ska den potentiella arbetsgivaren vara övertygad om dina kvaliteter och kvalifikationer.

Se till att ditt personliga brev matchar tjänsten

Har du redan skapat ett CV som är anpassat för den specifika tjänsten? Då är det dags att göra detsamma med ditt personliga brev. Genom att fördjupa dig i platsannonsen, företaget och dess verksamhet visar du att du har en djup förståelse för vad jobbet innebär och vilka utmaningar det medför.

I ditt personliga brev bör du tydligt beskriva hur dina erfarenheter, färdigheter och personliga egenskaper matchar de krav och förväntningar som ställs på kundtjänstrollen. Exempelvis kan du lyfta fram din förmåga att kommunicera effektivt, visa empati och lösa problem. Använd konkreta exempel från tidigare arbetslivserfarenheter för att visa hur du har använt dessa färdigheter för att uppnå positiva resultat.

Om du saknar arbetslivserfarenhet inom kundtjänst, fokusera istället på relevanta färdigheter och kompetenser som du har fått från tidigare jobb eller studier. Viktigt är att visa din förmåga att snabbt och effektivt kunna lösa problem.

Tips och fallgropar

För många arbetssökande är det en svår uppgift att skriva ett bra personligt brev. Det är ju trots allt inte något man gör varje dag. Här är några tips och fallgropar att ha i åtanke när du skriver ditt personliga brev.

Tänk på:

 • Att göra ditt brev så relevant som möjligt genom att erbjuda exempel på hur du har hanterat komplexa kundfrågor och övervunnit hinder.
 • Att göra ditt brev överblickbart. Se till att ditt personliga brev har en bra och tydlig struktur och att det inte innehåller några stavfel.
 • Att nämna tekniska färdigheter. Som kundtjänstmedarbetare bör du också ha goda tekniska färdigheter. Lyft därför fram dina tekniska färdigheter, såsom arbete med CRM-system, livechattprogram och helpdeskprogram.

Undvik:

 • Att skriva ett ostrukturerat brev. Gör ditt personliga brev till en "berättelse" med en tydlig röd tråd.
 • Att inte nämna mål och ambitioner. Naturligtvis är dina färdigheter och kompetenser viktiga, men arbetsgivare är intresserade av vad du vill uppnå i deras organisation. Vilka är dina idéer för framtiden?
 • Att överdriva. Var alltid ärlig och realistisk i dina ansökningshandlingar.

Slutsats

I den här artikeln har vi visat ett bra exempel på ett personligt brev för kundtjänstrollen. Vi har påpekat att du alltid bör anpassa det till den tjänst du söker för att ha störst chans att bli kallad till anställningsintervju.

Vi har också delat med oss av tips som du kan använda för att optimera ditt brev. Slutligen tittade vi på vanliga misstag som många sökande gör när de skriver sitt brev och hur man undviker dem. Om du behöver mer hjälp kan du kolla in våra CV-exempel.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

author avatar
Skriven av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekrytering redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Han tyckte om detta så mycket att han efter sin examen började arbeta heltid som rekryterare på en stor rekryteringsbyrå. Till slut avancerade Joost till 'Rekryteringschef'. Med tiden växte hans lust för nya utmaningar. Han använder nu sin expertis inom HR och rekrytering för att skriva och granska texter, en spännande ny riktning i sin yrkeskarriär.