Exempel på personligt brev lagerarbetare

Vill du arbeta som lagerarbetare, men vet inte hur du ska presentera dina motiv, erfarenheter och färdigheter på ett övertygande sätt i ett personligt brev? I den här artikeln tittar vi på ett bra exempel på ett personligt brev för en lagerarbetare. Vi kommer att visa dig de viktiga aspekterna av ett jobb som lagerarbetare som du bör lyfta fram i ditt personliga brev. Vi delar också med oss av användbara tips och exempel för att ytterligare optimera ditt brev och imponera på potentiella arbetsgivare.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Lagerarbetare

Vad ska du nämna i ditt personliga brev för en tjänst som lagerarbetare?

Som lagerarbetare måste du kunna arbeta noggrant och effektivt för att hålla varuflödet inom lagret igång. Viktiga arbetsuppgifter för en lagerarbetare inkluderar:

 • Hantering av inkommande order.
 • Övervakning av inventarier och orderlistor
 • Plockning och packning av beställningar för transport
 • Registrering av inkommande och utgående varor
 • Föra register via programvara för lagerhantering

För att kunna utföra dessa uppgifter på ett bra sätt måste du ha goda tekniska färdigheter och ett öga för detaljer. Du behöver också ha organisationsförmåga och kunna samarbeta och kommunicera på ett effektivt sätt. Slutligen måste du som lagerarbetare ofta hantera skiftbyten och kunna arbeta bra under press, vilket innebär att du även bör ha en flexibel inställning.

Allt detta är aspekter som du bör betona i ditt personliga brev för att övertyga arbetsgivaren att du är den rätta kandidaten för jobbet.

Exempel på personligt brev för lagerarbetare

Efter att du har skapat ett CV med hjälp av våra CV-exempel är nästa steg att skriva ett kompletterande personligt brev som du anpassar efter tjänsten du söker. Nedan följer ett exempel för inspiration:

Johan Lindberg
Kungsgatan 56
678 90, Umeå
070 - 345 67 89
[email protected]

Elin Persson
Vårdcentralen AB
Östra Vägen 4
789 01, Lund

Bästa Elin Persson,

Ett välorganiserat lager spelar en stor roll för att ett företag ska fungera smidigt. Precision i kombination med effektivitet är en förutsättning för att snabbt och felfritt få varorna till rätt plats. Med min passion för logistik och ett öga för detaljer vill jag gärna bidra till en välfungerande och optimerad lagerhantering inom er organisation.

I mina tidigare anställningar som lagerarbetare har jag samlat på mig omfattande erfarenhet av olika arbetsuppgifter. Jag har framgångsrikt hanterat uppgifter såsom lastning och lossning av gods, korrekt registrering av inkommande och utgående varor och upprätthållande av ett välorganiserat och välordnat lager. Med min uppmärksamhet på detaljer har jag säkerställt att felaktigheter i orderhanteringen upptäcks och åtgärdas i tid, vilket har resulterat i förbättrad lagerstyrning och högre kundnöjdhet.

Utöver mina operativa uppgifter har jag också lång erfarenhet av att arbeta med lagerprogramvara. Genom regelbundna inventeringar har jag effektivt övervakat lagernivåerna och ökat leveranssäkerheten. Min tekniska kompetens inom lagerprogram och streckkodsläsningssystem har möjliggjort korrekt och effektiv datahantering.

Slutligen är flexibilitet en av mina styrkor. Jag är van vid att arbeta i skift eller att arbeta extra när det är mycket att göra på lagret. Jag kan snabbt anpassa mig och axla olika roller inom lagret. Detta (tillsammans med mina kollegors engagemang) har varit avgörande för att upprätthålla förväntade leveranstider även under perioder med hög arbetsbelastning.

Jag ser fram emot att få använda mina kunskaper och min entusiasm för logistik som lagerarbetare på ert företag. Jag förklarar gärna mer i ett personligt samtal om hur jag kan bidra positivt till ert lagerteam.

Med vänliga hälsningar,

Johan Lindberg

Inget CV ännu? Ta då en titt på vårt exempel-CV för lagerarbetare för användbara tips och råd om hur du imponerar på arbetsgivaren. För ytterligare hjälp kan du skriva ditt CV med hjälp av en matchande CV-mall.

Bästa formatet för ett personligt brev för lagerarbetare

De bästa personliga brevet för en tjänst som lagerarbetare är välstrukturerat och tydligt. Även om det inte är uppdelat i bokstavliga avsnitt, som ett CV, bör det ändå ha en logisk struktur för att ge en potentiell arbetsgivare all relevant information för att fatta ett informerat beslut. Vårt exempel på ett personligt brev för lagerarbetare demonstrerade redan detta. Kort sagt, här är det rekommenderade formatet:

 • Rubrik
 • Anförande och hälsning
 • Inledning
 • Huvudtext
 • Avslutning

Rubrik

I rubriken på ditt personliga brev ska du ange dina egna kontaktuppgifter, tillsammans med namnet på den person som gör urvalet och namnet på det företag som du söker till. Det är viktigt att dessa uppgifter placeras längst upp i brevet så att det tydligt framgår hur du kan kontaktas.

Anförande och hälsning

Hälsa på mottagaren av brevet med deras namn för att göra kommunikationen personlig. Ofta är det en HR-medarbetare eller chef på företaget. Om du inte känner till namnet, se till att du gör lite efterforskningar och tar reda på det. Genom att tilltala rätt person med hans eller hennes namn gör du ditt brev personligt.

Se också till att du skriver en stark öppningsmening för att väcka läsarens intresse och nyfikenhet på resten av ditt brev.

Inledning

Efter din första mening skriver du en kraftfull inledning. I den berättar du varför tjänsten tilltalar dig och varför du är lämplig för den.

Kom ihåg att HR-chefer är upptagna personer som ofta får många ansökningar per ledig tjänst. Därför bör din inledning sticka ut direkt. Undvik tråkiga och intetsägande inledningsmeningar som "Jag hittade er lediga tjänst på ...". Välj intressanta, relevanta fakta eller erfarenheter som omedelbart sätter tonen i ditt brev. Syftet är att uppmuntra läsaren att fortsätta läsa resten av ditt brev.

Mellersta avsnittet

Använd de två till tre mellersta styckena för att förklara varför du är rätt person för jobbet. Här har du lite mer utrymme att skriva om dina prestationer och relevanta färdigheter. Berätta om dina tidigare erfarenheter och vilka resultat de har gett. På så sätt visar du konkret vad du kan bidra med. Använd den lediga tjänsten som utgångspunkt. Försök att identifiera vad du som kandidat måste uppfylla. Nämn sedan dina erfarenheter och kompetenser som matchar dessa.

Efter att ha läst dessa 2-3 stycken bör det stå klart för en chef att du är en lämplig kandidat. Berätta också varför du söker till just det här företaget. Varför är det här en attraktiv arbetsgivare för dig? Berätta vad du kan bidra med till teamet och organisationen när det gäller kunskaper och färdigheter.

Avslutning

Sammanfatta innehållet i brevet i det sista stycket och uttryck ditt intresse för att diskutera din motivation och erfarenhet vid en personlig intervju. Avsluta med en professionell och artig ton för att lämna ett gott intryck.

Misstag att undvika

Arbetssökande med liten erfarenhet gör ofta många misstag när de skriver ett personligt brev. Det här är misstag som är lätta att undvika och som avsevärt ökar dina chanser att få ett jobb.

Det här är viktiga misstag att undvika:

 • Grammatiska fel och stavfel: Denna typ av fel får dig att framstå som slarvig och felaktig, två egenskaper som är särskilt viktiga i en roll som lagerassistent. Se därför alltid till att korrekturläsa ditt brev för att undvika sådana språkliga fel.
 • Att upprepa information från ditt CV: Ditt personliga brev bör komplettera ditt CV genom att lyfta fram din motivation och passion för jobbet, inte upprepa informationen. Fokusera på att förmedla varför du är rätt person för tjänsten.
 • Generellt personligt brev: Att skriva ett generiskt brev och använda det för varje jobbansökan är ett vanligt misstag. En bra chef kommer att känna igen detta direkt och absolut inte uppskatta det. Se till att ditt brev är fullt av relevant information för de specifika jobbkrav som gäller för den lediga tjänsten.
 • Dålig formatering: Dålig formatering kan också framstå som slarvigt och opålitligt. Tänk på att undvika ojämna marginaler eller olika typsnitt. Håll det enkelt. Ett logiskt format, en ren design och en genomtänkt layout bidrar till att göra ditt brev tydligt.

Slutsats

Ett välskrivet personligt brev kommer att hjälpa dig att sticka ut från andra kandidater. Om du tycker att detta är svårt kan du använda en mall för personligt brev för att få rätt struktur och format. Se till att ditt brev är skräddarsytt för den specifika lediga tjänsten som lagerarbetare för att maximera dina chanser att imponera på arbetsgivaren.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Miranda har en imponerande karriär som HR-rådgivare bakom sig på 20 år och har under denna period byggt upp djupgående kunskap. Nu fokuserar hon på att skriva relevanta artiklar där hon delar sin omfattande erfarenhet och expertis. I sina texter kombinerar Miranda praktiska insikter med teoretisk kunskap, vilket gör hennes artiklar tillgängliga och förståeliga för en bred publik. Mirandas förmåga att uttrycka sin kunskap på ett tydligt sätt gör henne till en utmärkt resurs för alla som söker arbete.