Exempel på personligt brev personlig assistent

Som personlig assistent ger du omsorg till personer med särskilda behov, t.ex. äldre eller personer med funktionsnedsättningar. De specifika arbetsuppgifterna kan variera mycket från jobb till jobb. Av den anledningen kan det vara en stor uppgift att skriva ett bra personligt brev. I den här artikeln går vi igenom de viktigaste delarna i ett bra brev och ger konkreta tips och råd för varje del. Vi visar också ett bra exempel på ett personligt brev för personlig assistent.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Personlig assistent

Hur skriver man ett personligt brev för personlig assistent?

Som personlig assistent är din huvudsakliga uppgift att erbjuda omtänksam och empatisk omsorg till personer med särskilda behov. Detta kan innefatta många olika uppgifter och aktiviteter, t.ex. personlig omvårdnad, hushållsarbete, uträtta ärenden, planera och organisera möten och ge känslomässigt stöd. Denna roll kräver tålamod, självständigt arbete, god kommunikationsförmåga och förmåga att kunna samarbeta väl med kollegor. Du är ansvarig för att bygga upp en respektfull och förtroendefull relation med den person du vårdar.

Erfarenhet av dessa aktiviteter och motsvarande färdigheter och kompetenser är viktiga att nämna i ditt personliga brev som personlig assistent.

Exempel på personligt brev för personlig assistent

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent kan variera mycket, eftersom arbetet är starkt beroende av den individuella personen du assisterar. Det innebär att du inte kan skriva ett "generellt" personligt brev; istället måste du skräddarsy det för den specifika tjänst du söker. Ett personligt brev för en personlig assistent som tar hand om någon med Alzheimers kommer förmodligen att se annorlunda ut än ett brev för en personlig assistent som tar hand om någon med en annan typ av funktionsnedsättning. Det är därför viktigt att du tar hänsyn till detta när du skriver ditt brev.

Gustav Eriksson
Norra Storgatan 10
820 50, Boliden
070 - 987 65 43
[email protected]

Emma Andersson
BioHälsa
Buanvägen 26
372 63, Norrköping

Bästa Emma Andersson,

När jag läste om den lediga tjänsten kände jag att jag äntligen hade hittat mitt kall. Under mina många års erfarenhet som personlig assistent har det alltid varit min passion att stödja andra i att förbättra sin livskvalitet så mycket som möjligt. Jag ser det som mitt uppdrag att inte bara hjälpa till med praktiska uppgifter, utan också att vara ett stöd, en tröst och en vän för den person jag assisterar.

En av de utmaningar jag har ställts inför i mitt tidigare arbete är att ge vård till personer med autism. Jag växte upp i en familj där min yngste bror fick diagnosen autism, och jag är sedan tidig ålder väl förtrogen med de särskilda behov och utmaningar som personer inom autismspektrumet står inför. Denna personliga erfarenhet har inte bara gjort mig mer lyhörd för de unika behov som personer med autism har, utan har också lärt mig att vara tålmodig, empatisk och respektfull.

Det som utmärker mig som personlig assistent är min förmåga att skapa en trygg och stödjande miljö där personer med autism känner sig bekväma. Tack vare min personliga erfarenhet har jag utvecklat en förmåga till lugn kommunikation och anpassning efter individuella behov för att underlätta interaktionen mellan mig och mina klienter.

Utöver min erfarenhet med personer med autism har jag också kompetens inom hantering av andra specifika vårdbehov, inklusive stöd till personer med intellektuella funktionsnedsättningar och demensvård för äldre personer. Jag tror att min breda erfarenhet och mitt engagemang för att förbättra mina patienters liv gör mig till en värdefull tillgång för ert team.

Jag ser fram emot att få bidra till ert team och arbeta tillsammans för att främja välbefinnandet och stödet för andra. Jag skulle uppskatta möjligheten att ytterligare diskutera min motivation och erfarenhet under en personlig intervju.

Med vänliga hälsningar,

Gustav Eriksson

Bra struktur personligt brev personlig assistent

Att skriva ett personligt brev för en tjänst som personlig assistent kräver en bra struktur. Se till att ditt personliga brev innehåller följande avsnitt:

Kontaktuppgifter

 • Ange tydligt dina egna kontaktuppgifter; namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 • Inkludera namnet på mottagaren och eventuellt organisationen.

Hälsning

 • Se till att du adresserar ditt brev direkt till den relevanta personen. Hänvisa till dem med namn för att göra ditt brev personligt.

Inledning

 • I inledningen berättar du vem du är och varför du söker den här tjänsten.
 • Skriv ett originellt och unikt inledande stycke. De första meningarna ska göra läsaren nyfiken på resten av ditt brev.
 • Berätta om dina personliga ambitioner, dina erfarenheter och försök att hitta en koppling till den organisation du söker till.

Mittstycke

 • Beskriv tydligt dina kvalifikationer, erfarenheter, kompetenser och färdigheter och hur de relaterar till den specifika tjänsten.
 • Ge konkreta exempel från tidigare erfarenheter som visar hur du har bidragit till din klients övergripande välbefinnande.

Avslutande stycke

 • Avsluta gärna brevet med ett tack till läsaren för att ha tagit sig tid att läsa.
 • Avsluta med en uppmaning till handling och uttryck ditt intresse för att träffas för en personlig intervju.

Genom att följa detta format kan du enkelt skapa ett engagerande personligt brev som ger ett gott första intryck och väcker nyfikenhet hos läsaren.

Tips och fallgropar för ett personligt brev

Att skriva ett övertygande personligt brev för en tjänst som personlig assistent kan vara en utmaning. Här är några specifika råd och tips för att hjälpa dig att optimera ditt brev:

Tänk på:

 • Anpassa brevet utifrån den specifika tjänsten. Läs noggrant igenom platsannonsen för att identifiera vilka vårdbehov som behöver tillgodoses och lyft fram relevanta erfarenheter och färdigheter i ditt brev.
 • Notera alla jobbkrav från annonsen, inklusive eventuella krav på körkort, arbetstider och andra specifika behov som exempelvis allergier, och se till att du tydligt visar att du kan uppfylla dessa krav.
 • Se till att ditt personliga brev har en tydlig struktur och att det inte innehåller några stavfel. Använd vid behov en CV-mall eller en mall för personligt brev. På så sätt får du en bra disposition och en tilltalande design.
 • Anpassa språket och använd en positiv ton i ditt brev. Inkludera nyckelord som betonar vikten av egenskaper som empati, tålamod, flexibilitet, pålitlighet och respektfullhet.
 • Dela med dig av din passion för vårdarbete och berätta om vad som driver dig. Vad var det som fick dig att välja detta yrke, och vad är din motivation för att hjälpa just den här personen?
 • Ge konkreta exempel från dina tidigare erfarenheter. Det är alltid bra att skriva om anekdoter, relevanta fakta och ambitiösa målsättningar i ditt brev.

Undvik:

 • Att skriva ett ostrukturerat brev: Ditt personliga brev bör likna en "berättelse" med en tydlig röd tråd. Se till att du har en tydlig öppning, kärna och avslutning.
 • Att inte nämna dina personliga egenskaper: Även om dina färdigheter och kompetenser är viktiga, är arbetsgivare också intresserade av dig som person. Dela med dig av vem du är, vad som driver dig och dina visioner för framtiden.

Slutsats

Med denna information bör du kunna skriva ett övertygande personligt brev som är skräddarsytt för den specifika tjänsten du söker. Det viktigaste rådet är att anpassa brevet till jobbet i fråga för att visa hur dina kvalifikationer perfekt matchar de specifika behoven hos de personer du kommer att vårda. Kom ihåg att samma principer gäller för ditt CV. För ytterligare tips och inspiration, utforska vårt bibliotek med 50+ CV-exempel för olika tjänster.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Som innehållschef för denna jobbsökningsplattform har jag omfattande kunskap inom att skapa framgångsrika jobbsökningar. Jag har redan hjälpt tusentals människor att hitta sina drömjobb. Min expertis inom att skapa effektiva CV:n och övertygande personliga brev står i centrum för min metod. Som erkänd expert inom att skapa vinnande CV:n kombinerar jag unika insikter med beprövade strategier för att hjälpa jobbsökare att presentera sig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare.