Exempel på personligt brev barnskötare

I yrket som barnskötare bidrar du till barnens utveckling. Du kan arbeta med barn i olika åldrar: spädbarn, småbarn, förskolebarn eller barn i skolåldern upp till 12 år. Om du vill arbeta inom detta yrke behöver du ett bra personligt brev. I det här inlägget delar vi därför med oss av ett utmärkt exempel på ett personligt brev för en barnskötare. Vi delar med oss av användbara tips och råd som du kan använda när du skriver ditt eget brev.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Barnskötare

Hur skriver man ett personligt brev som barnskötare?

Som barnskötare arbetar du med unga barn. Ditt jobb är att skapa en trygg och stimulerande inlärningsmiljö för barnen. Du organiserar pedagogiska och rekreativa aktiviteter. Du observerar också barnens beteende och uppmuntrar dem att utveckla (grundläggande) färdigheter.

Du måste ha tålamod, vara flexibel och kreativ. Du måste också kunna kommunicera väl (med både barn och föräldrar/vårdnadshavare). Samarbete med kollegor och föräldrar/vårdnadshavare är en viktig del av arbetet.

I ditt personliga brev som barnskötare ska du nämna att du har erfarenhet av dessa arbetsuppgifter och att du är som klippt och skuren för dem. Nämn konkreta exempel på hur du har fått erfarenhet och använt dina egenskaper i tidigare jobb.

Exempel på personligt brev för barnskötare

Att skriva ett bra personligt brev som barnskötare är en stor utmaning. Av den anledningen delar vi med oss ett praktiskt exempel på ett personligt brev som du kan använda. Alternativt kan du också använda en mall för personligt brev om du vill ha ett enhetligt utseende för dina ansökningsdokument.

Maria Bergström
Lundavägen 12
214 36, Malmö
070 - 456 78 90
[email protected]

Anders Lindgren
Äventyrets Förskola

Bästa Anders Lindgren,

Jag får ett otroligt brett leende på läpparna när jag ser barn växa, lära sig och stråla. Jag är fast besluten att fortsätta denna positiva inverkan som barnskötare i er organisation. Mina färdigheter i att stimulera och främja barns utveckling övertygar mig om att jag är ett värdefullt tillskott till er organisation.

Under mitt arbete som barnskötare har jag främst arbetat med barn mellan 0 och 6 år. Detta har gett mig en tydlig förståelse för barnens utvecklingsstadier i dessa viktiga, unga åldrar. Jag tycker om att utforma pedagogiska lekaktiviteter som stöder barnens utveckling (både känslomässigt och socialt).

Förutom att jag naturligtvis försöker stimulera barnens beteende, kognitiva färdigheter och socioemotionella utveckling, tycker jag själv att det är viktigt att ständigt lära mig mer. Av den anledningen går jag regelbundet på ytterligare kurser inom barnpsykologi och barnens utveckling. Jag är också skicklig på att använda digitala verktyg och pedagogisk programvara som stöder interaktion och lärande inom barnomvårdnad.

Förutom att erbjuda roliga och stimulerande inlärningsaktiviteter är det naturligtvis också viktigt att noga observera barnens beteende. Jag rapporterar sedan mina resultat till barnens föräldrar och vårdnadshavare. Om det behövs anpassar jag mina lektionsplaner till varje barns individuella inlärningsbehov.

Effektiv kommunikation och samarbete med kollegor, föräldrar och vårdnadshavare är faktorer som bidrar till framgång inom barnomsorgen. Jag tror starkt på vikten av ett sammansvetsat team som arbetar bra tillsammans för att ge barnen den bästa omsorgen och utbildningen. Tillsammans med mina kollegor skapar vi en miljö där barnen kan växa och utvecklas till sin fulla potential.

Jag skulle gärna komma och förklara min motivation och entusiasm för tjänsten i en personlig intervju.

Med vänlig hälsning,

Maria Bergström

Strukturerat personligt brev pedagogisk barnskötare

Innan du börjar skriva ditt personliga brev som barnskötare är det viktigt att du tänker igenom strukturen. En tydlig struktur hjälper dig att förmedla ditt budskap på ett bra sätt till läsaren och tydliggör din lämplighet för jobbet. Nedan delar vi med oss av en bra struktur som du kan använda:

Formella detaljer

 • Börja ditt personliga brev med att ange dina egna kontaktuppgifter: fullständigt namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 • Lägg till namnet på mottagaren och organisationen.
 • Om du inte vet namnet kan det vara bra att göra lite efterforskningar genom att läsa igenom platsannonsen och titta på webbplatsen. Om det inte står någonstans kan du ringa företaget och fråga vem som är bäst lämpad att adressera brevet till.

Hälsning

 • Kontakta den relevanta kontaktpersonen på den skola eller institution som du söker till.

Inledning

 • I inledningen ska det tydligt framgå vem du är och varför du söker.
 • Skriv en stark inledande mening. Alla kandidater börjar förmodligen med "Jag hittade er jobbannons på...". För att sticka ut rekommenderar vi att du inleder på ett annorlunda sätt . Berätta till exempel varifrån din passion för att arbeta med barn kommer.
 • Kom ihåg att det första stycket avgör om resten av ditt brev kommer att läsas eller avvisas.
 • Syftet med det första stycket är att göra läsaren intresserad och nyfiken på resten av ditt brev.
 • Berätta om dina personliga ambitioner, passioner, dina erfarenheter och försök hitta en koppling till den organisation du söker till.

Huvudtext

 • Använd de två till tre mellersta styckena för att klargöra varför just du är rätt person för jobbet.
 • Visa att dina tidigare erfarenheter stämmer väl överens med arbetsgivarens förväntningar och krav.
 • Beskriv tydligt de kvalifikationer, erfarenheter, kompetenser och färdigheter som matchar kraven för jobbet du söker.
 • Om det är möjligt, ge konkreta exempel på tidigare erfarenheter och hur de har bidragit till barnens utveckling och tillväxt.

Avslutande

 • Det sista stycket är en sammanfattning av de tidigare styckena i ditt personliga brev.
 • Du anger i sista stycket att du vill komma och förklara din motivation och entusiasm i en personlig intervju. Din ton här bör vara professionell och artig.

Tips för ditt personliga brev barnskötare

Eftersom du förmodligen inte kommer att vara den enda som söker den lediga positionen, delar vi med oss av några ytterligare tips på personliga brev nedan:

 • Visa din förmåga för barnomsorg: Berätta varför du brinner för att arbeta med barn.
 • Lyft fram erfarenhet: Självklart ska du berätta om dina pedagogiska färdigheter, men du kan också vara mer specifik. Tänk på din erfarenhet av att ge direkt vård till att utveckla utbildningsprogram och -initiativ.
 • Betona också dina goda egenskaper: För att arbeta med barn behöver du vara tålmodig och ha stor empati. Se till att du nämner detta i ditt brev.

Undvik dessa misstag

Naturligtvis finns det också några vanliga misstag som du bör undvika när du skriver ditt personliga brev som barnskötare.

 • För allmänt hållen: Undvik att nämna och lyfta fram erfarenheter och kunskaper som inte stämmer överens med arbetet som barnskötare.
 • Passar inte för jobbet: Ett jobb som barnskötare kan vara väldigt varierande. Olika arbetsgivare har olika krav. Se till att ditt brev passar perfekt till de specifika jobbkraven.
 • Stavnings- och språkfel: Sådant slarv kan bli negativt uppfattat.

Slutsats

Om allt går bra har du nu kunskapen att skriva ett utmärkt personligt brev som barnskötare och pedagogisk assistent. Det viktigaste tipset vi vill ge dig är att både ditt CV och ditt personliga brev ska matcha det jobb du söker. Om du tycker att det är svårt kan du också ta en titt på våra CV-exempel. Det är också klokt att använda en ansöknings- och CV-mall som ser likadan ut i designen. Det visar att du är en seriös kandidat.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Miranda har en imponerande karriär som HR-rådgivare bakom sig på 20 år och har under denna period byggt upp djupgående kunskap. Nu fokuserar hon på att skriva relevanta artiklar där hon delar sin omfattande erfarenhet och expertis. I sina texter kombinerar Miranda praktiska insikter med teoretisk kunskap, vilket gör hennes artiklar tillgängliga och förståeliga för en bred publik. Mirandas förmåga att uttrycka sin kunskap på ett tydligt sätt gör henne till en utmärkt resurs för alla som söker arbete.