CV-exempel grundskollärare: Skrivtips och Guide

Att vara grundskollärare är en stor utmaning som innebär att forma och påverka unga sinnen. För att hitta ett bra jobb som grundskollärare behöver du ett övertygande CV. Det hjälper dig att sticka ut bland de sökande. Vi visar dig ett bra exempel på ett CV för en grundskollärare och ger dig användbara tips och råd som du kan använda i ditt eget CV.

Skapa ditt CV nu
CV-exempel Grundskollärare

Hur skriver man ett CV som grundskollärare?

Som grundskollärare har du flera viktiga uppgifter, bland annat att förbereda och hålla lektioner, vägleda och övervaka barnens lärande och utveckling. Du måste vara skicklig på pedagogik, ha organisations- och kommunikationsförmåga och en rejäl dos empati. Dessa är också aspekter som bör lyftas fram i din meritförteckning för grundskollärare.

Att vara bra på att undervisa innebär mer än att bara förmedla kunskap. Det kräver passion, tålamod och ett engagerande sinnelag. Dessutom är kreativitet och flexibilitet avgörande för att kunna möta elevernas olika behov. Du måste kunna göra lärandet engagerande och begripligt.

Personuppgifter

Dina personliga uppgifter handlar främst om att korrekt ange ditt telefonnummer och din e-postadress. Eftersom du kommer att stå framför klassen är det viktigt att du har ett professionellt utseende. Bifoga därför alltid ett prydligt fotografi.

Namn: Klara Johansson

Befattning: Grundskollärare

Adress: Östra Hamngatan 16, 411 09, Göteborg

Telefon: 075 - 433 22 11

E-post: [email protected]

Födelsadatum: 22 oktober 1996

LinkedIn: /in/klarajohansson

Profil

Profilen i ditt CV är det första avsnitt som en rekryterare faktiskt kommer att läsa. Den ska ge en tydlig bild av vem du är, vilka dina främsta kvaliteter är och vilket värde du kan tillföra skolan.

Som grundskollärare är det viktigt att lyfta fram dina pedagogiska färdigheter, din förmåga att skapa en stimulerande inlärningsmiljö och din passion för undervisning. Berätta om dina talanger, färdigheter, hobbies, erfarenheter eller intressen som bidrar till din professionella utveckling som lärare.

Passionerad grundskolllärare med 5+ års erfarenhet av att skapa inspirerande inlärningsmiljöer. Mina färdigheter i klassrumshantering och förmåga att bygga starka, förtroendefulla relationer med både elever och föräldrar har lett till förbättrade prestationer och ökad tillfredsställelse bland elever. Jag strävar efter att tillhandahålla en stödjande och utmanande miljö där barn kan växa inte bara akademiskt utan också personligen.

Arbetslivserfarenhet

Din arbetslivserfarenhet ska ses som ett viktigt prov. Om du får otillräckliga poäng här kommer du att avvisas. Får du höga poäng? Då kan du gå på en anställningsintervju.

För att få en bra poäng är det viktigt att nämna relevanta uppgifter och ansvarsområden. Om du verkligen vill få en guldstjärna är det viktigt att du också nämner dina resultat och prestationer. Tänk till exempel på uppnådda resultat i förhållande till uppsatta mål.

Grundskollärare, KyrkskolanVärldsutforskaren, Halmstad
augusti 2021 - Nuvarande

 • Ansvarar för en klass med 27 elever i årskurs 6.
 • Skapar en positiv inlärningsmiljö för att utveckla sociala färdigheter.
 • Utvecklar interaktiva och stimulerande lektionsplaner med fokus på individuell inlärning.
 • Organiserar möten med föräldrar för att dela med mig av elevernas framsteg och upprätta personliga inlärningsplaner.
 • Ledde framgångsrikt ett antimobbningsprogram, vilket resulterade i en minskning med 50 % av rapporterade mobbningsincidenter.

Lärare i grundskolan, Solstrålen, Stenungsund
januari 2018 - december 2021

 • Utarbetade och genomförde lektionsplaner och undervisningsmaterial för klass 3 och 4.
 • Nära samarbete med föräldrar och andra lärare.
 • Experimenterade med implementering av digitala inlärningsverktyg i klassrummet, vilket resulterade i ett ökat elevengagemang och förbättrade resultat.
 • Organiserade och ledde flera studiebesök varje år för att göra lärandet mer attraktivt.

Utbildning

Det finns en viktig utbildning för att bli lärare i grundskolan, nämligen Lärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans tidigare år. Under denna utbildning erhålls nödvändig kunskap och färdigheter för att undervisa barn från 6 till 12 år. Se till att du tydligt nämner denna utbildning i ditt CV.

Lärarprogrammet för grundskolans tidigare år, Högskolan i Stockholm
augusti 2015 - juli 2019

Kurser och intyg

Det är viktigt att notera att intyg är ett utmärkt sätt att visa att du är intresserad av att lära dig nytt. Dessutom visar det att du ständigt arbetar med din utveckling. Inkludera endast intyg som är relevanta för jobbet du vill söka.

Färdigheter

För tjänsten som grundskollärare finns det vissa färdigheter som arbetsgivarna förväntar sig av dig. Dessa bör därför tydligt framhävas i ditt CV. Det handlar främst om de färdigheter och kompetenser som gör dig lämplig som grundskollärare. Exempel på relevanta färdigheter inom utbildning kan vara:

 1. Pedagogiska färdigheter
 2. Effektiva undervisningsmetoder och tekniker
 3. Ledning i klassrummet
 4. Kreativitet
 5. Problemlösningsförmåga
 6. Kommunikationsförmåga
 7. Konflikthantering och konfliktlösning
 8. Motivation och inspiration
 9. Kunskap om inlärningsteorier och inlärningsstilar
 10. Färdigheter inom bedömning
 11. Tålamod
 12. Verbal kommunikation
 13. Empati och förståelse
 14. Samarbetsförmåga
 15. Ledarskap

Hur sticker du ut med ditt CV för grundskollärare?

Det är bra att förstå att varje skola eller utbildningsinstitution kan ha en unik syn på tjänsten som grundskollärare. Av den anledningen rekommenderar vi alltid att du riktar in ditt CV på en viss ledig tjänst. Genom att skräddarsy ditt CV för den specifika lediga tjänsten ökar du dina chanser att bli anställd. Det visar också att du har en tydlig förståelse för de krav som ställs på tjänsten.

Utformning av ditt CV

Med alla tips och råd bör du ha lyckats skapa ett starkt CV. Men glöm inte att design och layout också spelar en roll i urvalsprocessen. En attraktiv layout kan väckag en potentiell arbetsgivares nyfikenhet. Om du inte är säker på hur du ska göra ditt CV visuellt intressant kan du alltid använda en CV-mall. Dessa hjälper till att organisera avsnitten på ett snyggt och prydligt sätt, så att viktig information snabbt kan hittas.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.

Som innehållschef för denna jobbsökningsplattform har jag omfattande kunskap inom att skapa framgångsrika jobbsökningar. Jag har redan hjälpt tusentals människor att hitta sina drömjobb. Min expertis inom att skapa effektiva CV:n och övertygande personliga brev står i centrum för min metod. Som erkänd expert inom att skapa vinnande CV:n kombinerar jag unika insikter med beprövade strategier för att hjälpa jobbsökare att presentera sig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare.