Exempel på personligt brev undersköterska

Är du undersköterska eller vårdare som söker ett nytt jobb inom vården? Då är det viktigt med ett personligt brev som betonar centrala färdigheter och kompetenser, såsom empati, noggrannhet och god kommunikationsförmåga samt erfarenhet av patientvård och stöd. Läs noga igenom vårt exempel på ett personligt brev för en undersköterska för att se till att du sticker ut för arbetsgivarna. Vi delar också med oss av användbara tips och exempel som du kan använda när du skriver ditt eget personliga brev.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Undersköterska

Hur skriver man ett personligt brev som undersköterska?

Som undersköterska ger du patientcentrerad vård och delar ansvaret för dina patienters välbefinnande. Du hjälper till med dagliga aktiviteter, utför grundläggande vårduppgifter, administrerar mediciner samt observerar och rapporterar patienternas hälsotillstånd.

Färdigheter som empati, tålamod och stark kommunikationsförmåga är viktiga. Du måste kunna arbeta bra under press, ha känsla för detaljer och kunna arbeta bra med kollegor. Egenskaper som pålitlighet, flexibilitet och en passion för vård är också viktiga.

Se till att du i ditt personliga brev nämner erfarenheter som visar hur du har omsatt dessa uppgifter, färdigheter och egenskaper i praktiken. På så sätt visar du att du är lämplig för jobbet.

Naturligtvis kan du också berätta lite om till exempel dina personliga ambitioner och mål och varför du började arbeta inom vården.

Din ansökan som undersköterska består av både ditt CV och ditt personliga brev. Båda dokumenten måste imponera för att du ska ha en god chans att få jobbet inom vården. För att uppnå detta är det viktigt att dina ansökningshandlingar stämmer väl överens med de specifika kraven för jobbet. Varje vårdinrättning kan tillsätta en tjänst som vårdare på lite olika sätt, så du kan aldrig riktigt använda ett generiskt personligt brev. På ett jobb kanske du måste ta hand om äldre med kroniska sjukdomar, medan ett annat jobb kanske kräver att du kan ta hand om patienter efter en operation eller stödja personer med demenssjukdom.

Exempel på personligt brev för en undersköterska

Många börjar sitt jobbsökande med att skapa ett CV. För detta kan du använda våra CV-exempel. Ta särskilt en titt på vårt CV-exempel för sjuksköterskor. Därefter måste du skriva ett personligt brev. Nedan finns ett bra exempel på ett personligt brev som kan inspirera dig:

Klara Jonsson
Västra Ringvägen 45
311 50, Falkenberg
079 - 456 12 34
[email protected]

Gustav Ek
Nordiska Vårdhemmet

Bäste Gustav Ek,

Det är med stort intresse som jag skriver för att uttrycka min entusiasm för tjänsten som undersköterska på er institution. Efter att ha granskat era organisatoriska mål och jobbkrav är jag övertygad om att min bakgrund som sjuksköterska passar utmärkt med era värderingar och uppgifter.

Under mina fem år som undersköterska har jag skaffat mig omfattande erfarenhet av patientvård och genomgått särskild utbildning i infektionsprevention och hantering av högriskpatienter. Jag är skicklig på att administrera mediciner, underhålla patientrum och organisera aseptiska procedurer. Jag vet också hur man skapar en säker och bekväm miljö för patienter och deras familjer.

Det som särskilt lockar mig med den här tjänsten på er institution är möjligheten att arbeta i en dynamisk och innovativ miljö där man lägger stor vikt vid personlig vård och att främja det allmänna välbefinnandet. Jag delar ert engagemang för dessa principer och ser fram emot att använda mina kunskaper och färdigheter för att förbättra livskvaliteten för era kunder.

I min nuvarande befattning har jag fått mycket beröm från både kollegor och patienter för mitt empatiska förhållningssätt och min effektiva kommunikation. Tillsammans med min förmåga att arbeta självständigt och agera snabbt gör det mig till ett värdefullt tillskott i ert team.

Jag är mycket motiverad att göra mitt bidrag till framgången för din vårdinstitution och skulle gärna diskutera mina idéer och erfarenheter med dig personligen.

Med vänlig hälsning,

Klara Jonsson

Struktur för ditt personliga brev som undersköterska

Som undersköterska är det viktigt att du gör ett gott intryck med ditt personliga brev. En bra struktur kan hjälpa till med detta. Genom att följa en logisk struktur kan du skriva ett engagerande personligt brev som gör det intressant att läsa vidare. Om det behövs kan du använda en mall för personligt brev som hjälp.

Introduktion - vem du är och varför du ansöker

 • Inkludera dina egna kontaktuppgifter och mottagarens kontaktuppgifter.
 • Skriv en kort inledning där du förklarar ditt personliga intresse för jobbet.
 • Försök att vara originell och unik. Varifrån kommer din passion för vård?

Mittstycken - varför du är rätt person för jobbet

 • Första stycket: Berätta om ditt intresse för tjänsten som undersköterska och för vårdinrättningen. Förklara hur dina personliga och yrkesmässiga mål stämmer överens med institutionens mål. Förklara varför du arbetar inom vården och vad som motiverar dig.
 • Andra stycket: Lyft fram en eller flera specifika prestationer eller erfarenheter som visar ditt engagemang för patientvård. Tänk på tillfällen då du har gett enastående vård, assisterat vid medicinska ingrepp eller deltagit i eventuella specialutbildningar som är relevanta för jobbet.
 • Tredje stycket: Lyft fram relevanta kompetenser som matchar de krav som anges i platsannonsen. Det kan t.ex. vara förmåga att arbeta under press, utmärkt kommunikationsförmåga, erfarenhet av patientvård, kunskap om vissa förfaranden och förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Avslutning - uppmaning till handling

 • Om du vill, tacka läsaren för att han eller hon har läst igenom ditt personliga brev. Ange att du skulle vilja prata mer om din entusiasm och lära dig mer om vårdinrättningen i en personlig intervju. Glöm inte den avslutande hälsningen med en signatur om det behövs.

Ytterligare tips för ditt personliga brev som undersköterska

För att göra ett gott intryck bör du följa de bästa metoderna nedan:

 • Berätta om din passion för sjukvården: Berätta varför du brinner för att arbeta inom sjukvården.
 • Lyft fram relevant erfarenhet: Lyft fram relevant erfarenhet och kompetens som matchar det jobb du söker.
 • Lyft fram goda egenskaper: För att arbeta inom vården behöver du till exempel vara tålmodig och empatisk. Se till att du nämner detta i ditt brev.

Undvik dessa fallgropar

Bortsett från de bästa metoderna finns det naturligtvis några misstag som många sökande fortfarande gör. Dessa är vad du bör undvika:

 • För generellt: Undvik att nämna och lyfta fram "allmänna" erfarenheter och färdigheter som egentligen är naturliga för ditt arbete.
 • Stavnings- och språkfel: Sådant slarv kan negativt uppfattas.
 • Fokuserar för mycket på dig själv: Även om det är viktigt att nämna dina kvalifikationer och prestationer, bör fokus också ligga på vad du kan göra för vårdinrättningen. Förklara hur du kan bidra till att uppnå vårdinrättningens mål.

Slutsats

I den här artikeln har du kunnat se ett bra exempel på ett personligt brev för en undersköterska inklusive användbara tips och råd som du kan använda. Se till att dina ansökningshandlingar ser bra ut genom att till exempel använda en CV-mall. Det gör att du framstår som en seriös kandidat som har lagt ner tid och ansträngning på att presentera sig själv.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Miranda har en imponerande karriär som HR-rådgivare bakom sig på 20 år och har under denna period byggt upp djupgående kunskap. Nu fokuserar hon på att skriva relevanta artiklar där hon delar sin omfattande erfarenhet och expertis. I sina texter kombinerar Miranda praktiska insikter med teoretisk kunskap, vilket gör hennes artiklar tillgängliga och förståeliga för en bred publik. Mirandas förmåga att uttrycka sin kunskap på ett tydligt sätt gör henne till en utmärkt resurs för alla som söker arbete.