Exempel på personligt brev handläggare

Om du söker jobb som handläggare är det viktigt att du skriver ett bra och relevant personligt brev. I den här artikeln ger vi dig användbara tips och exempel tillsammans med ett bra exempel på ett personligt brev för en handläggare för att hjälpa dig vidare. Det är viktigt att du har erfarenhet av olika administrativa processer i ditt arbete och därför bör ditt personliga brev tydligt belysa detta.

Skapa ditt personliga brev nu
CV-exempel Handläggare

Personligt brev för en handläggare

Som handläggare är det viktigt att du besitter starka administrativa färdigheter och kan kombinera detta med en god filhantering. Tjänsten ställer krav på noggrannhet, organisationsförmåga och god kännedom om relevanta lagar och regler. Du måste också kunna kommunicera effektivt och arbeta både självständigt och i grupp. Dessa viktiga aspekter bör också framhävas i ditt personliga brev.

Berätta hur din erfarenhet och kompetens matchar dessa krav och uppgifter. Det är viktigt att ge konkreta exempel som visar hur du framgångsrikt har hanterat liknande arbetsuppgifter i tidigare anställningar. Det visar att du är en lämplig kandidat och att du förstår exakt vad jobbet innebär.

Exempel på personligt brev för en handläggare

I ditt personliga brev ska du visa vem du är, varför du är lämplig för tjänsten och vad du kan bidra med till organisationen. Ditt brev bör besvara följande frågor:

 • Vem är du?
 • Varför söker du just den här tjänsten?
 • Varför vill du ha jobbet?
 • Varför är du lämplig för jobbet?
 • Vilka relevanta kunskaper, erfarenheter och kompetenser har du för jobbet?
 • Passar du bra in i teamet och i företagskulturen?

Nedan finns ett exempel på ett personligt brev för en tjänst som handläggare som kan inspirera dig.

Sofia Bergström
Klörupsvägen 61, 830 30, Årsunda
[email protected]
0290-5532578

Anders Lindberg
Statens Byggnads och Planeringsverk
Stallstigen 81, 810 22, Lit

Bästa Anders Lindberg,

Det var med stort intresse jag läste er annons för tjänsten som handläggare på SBPV. Med min bakgrund inom administrativt stöd och min erfarenhet av myndighetsprocesser är jag övertygad om att jag skulle vara ett värdefullt tillskott till ert team på Statens Byggnads och Planeringsverk.

I min nuvarande tjänst på Svenska Miljöskyddsagenturen har jag fått stor erfarenhet av att hantera komplexa ärenden samt att förstå och tillämpa lagar och förordningar. Min tjänst kräver djupgående kunskap om administrativa processer och en förmåga att kommunicera effektivt med olika intressenter, inklusive medborgare, kollegor och externa myndigheter. Ett nyligen genomfört projekt där jag ledde implementeringen av ett nytt registreringssystem resulterade i en förbättring av handläggningstiden med cirka 20%.

Mina färdigheter inom ärendehantering, i kombination med min beslutsamhet, gör att jag kan bidra effektivt till Avdelningen för Stadsutveckling och Infrastruktur på SBPV. Jag är särskilt intresserad av denna tjänst på grund av ert rykte om att ständigt sträva efter att förbättra tjänster och effektivitet, något som jag direkt kan bidra till med mina färdigheter.

Jag ser fram emot att få möjlighet att ytterligare beskriva min motivation och erfarenhet i en personlig intervju och hoppas få chansen att diskutera mitt potentiella bidrag till ert team.

Med vänliga hälsningar,

Sofia Bergström

Strukturerat personligt brev för en handläggare

Ditt personliga brev är ett dokument där du i några få stycken beskriver din motivation och varför du passar för jobbet. För att göra brevet så effektivt som möjligt bör det ha en tydlig struktur som omfattar följande delar:

 • Kontaktuppgifter: Börja med att ange dina egna kontaktuppgifter högst upp i brevet följt av mottagarens uppgifter.
 • Hälsning: Hälsa på den som läser ditt brev. Läs i platsannonsen vem du ska adressera brevet till. Om du inte vet namnet kan det vara värt att ringa företaget. En personlig hälsning gör större intryck eftersom människor gillar att läsa sitt eget namn. Dessutom visar det att du bemödat dig om att ta reda på vem du ska adressera brevet till.
 • Introduktion: De första två till tre meningarna är oerhört viktiga. Ange syftet med brevet och ditt intresse för tjänsten som handläggare. Se till att du direkt visar att du är en seriös kandidat med rätt egenskaper.
 • Huvudtext: I detta avsnitt ska du utveckla din motivation, relevanta erfarenheter, kompetenser och egenskaper. Berätta om konkreta projekt som du har arbetat med och vilka resultat du har uppnått. Detta kommer att göra ditt personliga brev intressant och komplettera ditt CV.
 • Slutsats: Skriv ett kort stycke för att avsluta ditt brev. Det är alltid klokt att ange att du gärna vill komma för att diskutera mer i en personlig intervju.
Tycker du att det är svårt att följa en bra struktur? Använd då en mall för personligt brev för att underlätta processen.

Hjälpsamma tips och fallgropar att se upp med

För många arbetssökande är det svårt att sälja in sig själv på ett bra sätt. Därför delar vi nedan några användbara tips för att stärka ditt personliga brev. Dessutom delar vi också med oss av några fallgropar som du bör undvika.

Tänk på:

 • Att anpassa ditt personliga brev. För att öka dina chanser att bli kallad till anställningsintervju är det avgörande att skräddarsy ditt brev efter de specifika kraven för varje jobb du söker. Genom att göra grundliga efterforskningar om företaget och visa hur du kan bidra till dess mål och behov, visar du din anpassningsförmåga och engagemang.
 • Att ge exempel. Arbetsgivaren vill se konkreta exempel på dina prestationer och hur de kan gynna organisationen. Dela därför med dig av specifika resultat och framgångar från ditt arbete eller projekt för att tydligt visa ditt mervärde och din kapacitet.
 • Att framhäva attribut. Naturligtvis är dina "hårda färdigheter" som filhantering viktiga, men du bör också visa att du är en trevlig kollega och kan samarbeta bra med andra.

Undvik:

 • Att kopiera ditt CV. Kom ihåg att ditt personliga brev inte bör upprepa informationen i ditt CV. Istället bör det komplettera och utveckla de viktigaste punkterna genom att belysa relevanta erfarenheter och färdigheter som är särskilt relevanta för den specifika tjänsten.
 • Att skriva långa meningar. Ett personligt brev är ofta en sida långt. Varje mening du skriver ska vara kort och kraftfullt formulerad och tillföra något. Försök att bryta upp långa meningar till kortare.
 • Stavfel. Som handläggare är skicklighet i kommunikation, både muntligt och skriftligt, av yttersta vikt. Se därför till att ditt brev är felfritt vad gäller stavning och grammatik för att ge ett professionellt intryck.

Slutsats

Att skriva ett effektivt personligt brev för en handläggarposition kräver att du tänker efter noga och gör efterforskningar om det jobb du söker. Genom att anpassa ditt brev efter jobbets krav och organisationens behov samt undvika vanliga fallgropar, kan du öka dina chanser att göra ett positivt intryck på arbetsgivaren. Använd gärna exemplen och riktlinjerna i den här artikeln för att skriva ditt eget personliga brev. Om det behövs kan du kolla in våra CV-exempel.

Låt inte ditt drömjobb vänta längre

Ansök omedelbart och självsäkert med ett starkt personligt brev som har testats på fältet och uppfyller alla (oskrivna) regler för HR-chefer.

Som innehållschef för denna jobbsökningsplattform har jag omfattande kunskap inom att skapa framgångsrika jobbsökningar. Jag har redan hjälpt tusentals människor att hitta sina drömjobb. Min expertis inom att skapa effektiva CV:n och övertygande personliga brev står i centrum för min metod. Som erkänd expert inom att skapa vinnande CV:n kombinerar jag unika insikter med beprövade strategier för att hjälpa jobbsökare att presentera sig på bästa möjliga sätt för potentiella arbetsgivare.