Effektivt CV-skrivande på mobilen: Så gör du

Author Joost Buitenhof
Skriven av: Joost Buitenhof
Effektivt CV-skrivande på mobilen: Så gör du

Att skriva ett CV på din mobiltelefon kan göras på olika sätt. Du kan använda en särskild app, webbplatser som är mobilvänliga eller använda Microsoft Word eller Google Docs. I den här artikeln delar vi med oss av våra erfarenheter med att skapa ett CV på en telefon och jämför vilka alternativ som är bäst.

Hur skapar du ett CV på din telefon?

Det finns 4 olika sätt att skapa ett CV på din telefon:

 1. Använda en online CV maker
 2. Mobilapp (Android & iPhone)
 3. Microsoft Word
 4. Google Docs

Nedan kommer vi att titta på de olika metoderna för att avgöra vilket som är det bästa alternativet.

1. Online CV-skapare

Med en CV-skapare kan du skapa och ladda ner ett bra CV via en webbläsare. En CV-skapare har oftast en bibliotek med professionellt utformade CV-mallar att välja mellan. En fördel med detta är att du enkelt kan ändra design om du vill. Det är något som inte är lika enkelt i Microsoft Word eller Google Docs, eftersom du då måste kopiera allt innehåll och klistra in det i den nya mallen.

En annan fördel är att de flesta applikationer är mobilvänliga, så du kan enkelt skapa ett CV på din telefon.

Här är några lämpliga alternativ:

 • Cvskapare: Vi har ett omfattande bibliotek med över 15 professionellt utformade CV-mallar. Dessa är utformade med hänsyn till de senaste HR-trenderna och vår egen data. Vi har hjälpt tiotusentals människor att få jobb med vår applikation och vet därför vad som fungerar och inte fungerar.
 • Canva : På Canva kan du skapa ett CV både via webbplatsen och via en särskild app. Fördelen med Canva är att det är gratis och att det finns ett brett utbud av olika mallar att välja mellan. Nackdelen är att du måste lägga ner mycket tid på layouten för att se till att den är konsekvent.
 • Indeed : Även Indeed har möjlighet att skapa ett CV. Nackdelen är att du inte kan ladda upp en bild och att det endast finns ett fåtal mallar tillgängliga. Dessutom sparas inte dina uppgifter, så det är inte möjligt att redigera ditt CV senare.
 • LinkedIn : Numera kan du också skapa ett LinkedIn-CV baserat på din profil. Med ett enkelt knapptryck kan du konvertera din profil och dina uppgifter till en PDF-fil med dina data.

2. Använda en mobilapp för att skapa ditt CV

Det finns olika appar tillgängliga för både Android och IOS som gör det möjligt att skapa ett CV på din telefon. Här är de bästa alternativen för IOS:

 1. CV-maker
 2. CV-byggare
 3. Resume builder

Personligen fann vi det första alternativet vara det bästa och mest användarvänliga.

På Android finns också några bra alternativ:

 1. Cv engineer
 2. Resume designer

Igen fann vi det första alternativet vara det bästa. Baserat på våra tester ansåg vi att CV engineer var den bättre appen.

Det är klokt att experimentera med olika alternativ. Vissa appar är i stort sett gratis och har också några premiumfunktioner som du måste betala för.

3. Microsoft Word

Ett Word-CV är fortfarande en av de mest populära sätten att skapa ett CV. Microsoft Word har några gratis mallar som du kan använda. Eftersom Microsoft Word också har en app är det också ett bra sätt att skapa ett CV på din telefon. En stor fördel med Word är naturligtvis att det är gratis. Den största nackdelen är att du ibland kan spendera timmar på layouten. Dessutom kommer det naturligtvis att vara många sökande med samma mall, vilket gör det mycket svårt att sticka ut.

4. Google Docs

Du kan också skapa ett Google Docs-CV. Det fungerar på samma sätt som Microsoft Word. Det enda du behöver är ett Google-konto. Sedan kan du navigera till Google Drive eller ladda ner appen. På detta sätt kan du välja bland 5 mallar som du sedan kan använda och fylla i gratis.

Så Gör Du Ett CV i Google Docs
Du kan också skapa ett CV i Google Docs. Men hur fungerar det egentligen? Vilka är fördelarna och nackdelarna?
Läs artikel

Vår bedömning

I slutändan tyckte vi att det var överlägset enklast att använda en CV-skapare online eller en mobilapp. Det gör att du kan uppdatera ditt CV när som helst och ladda ner det direkt. Du kan också enkelt byta mall om en viss design tilltalar dig mer. Detta är inte möjligt med Word eller Google docs.

Fördelar med att skriva ett CV på mobilen

Att skapa ett CV på din telefon har några fördelar, bland annat:

 1. Bekvämlighet: Alla bär med sig sin telefon nästan hela tiden. Därför kan du komma åt ditt CV var du än befinner dig i världen för att redigera det, ladda ner det eller visa det för en rekryterare.
 2. Användarvänligt: De flesta applikationer som låter dig skriva ett CV på din telefon fungerar mycket intuitivt. De är användarvänliga applikationer som gör att du kan börja skriva innehållet i ditt CV direkt. De ser väldigt bra ut, är tydliga och välstrukturerade.
 3. Professionella mallar: En annan stor fördel är att den applikation du väljer att använda ofta har professionellt utformade mallar. Det innebär att du inte behöver tänka ut en design själv. Hela layouten och strukturen genereras automatiskt åt dig.
 4. Sparar tid: Genom att inte behöva spendera tid på designen sparar du tid på lång sikt. Särskilt om du vill ändra din mall görs detta ofta med en knapptryckning.

Skapa ett CV på din telefon eller dator?

I slutändan måste du själv bestämma om du föredrar att skapa ett CV på din telefon eller dator. Men om du använder en viss onlineapplikation kan du komma åt ditt CV på både din telefon och dator. En app som du laddar ner för att skapa ditt CV i kommer bara att vara tillgänglig på din mobil. Så om du också behöver komma åt ditt CV med din bärbara dator rekommenderar vi en online CV-skapare som det bästa valet.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.

author avatar
Skrivet av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekryteringsvärlden redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Denna roll utvecklades till en fullfjädrad karriär, där han innehade flera positioner inom rekrytering, till slut som Head of Recruitment. Med tiden växte dock hans önskan om nya utmaningar. Nu använder han sin expertis inom skrivning och granskning av texter, en spännande ny vändning i hans professionella bana.