Effektivt CV-skrivande på mobilen: Så gör du

Author Joost Buitenhof
Skriven av: Joost Buitenhof
Effektivt CV-skrivande på mobilen: Så gör du

Att skriva ett CV på din mobiltelefon kan göras på olika sätt. Du kan använda olika appar eller olika webbplatser som är mobilvänliga. Du kan också använda dig av Microsoft Word eller Google Docs. I det här inlägget delar vi med oss av våra erfarenheter med att skapa ett CV på en telefon och jämför vilka alternativ som är bäst för detta.

Hur skapar du ett CV på din telefon?

Det finns 4 olika sätt att skapa ett CV på din telefon:

  1. Använda en online CV maker
  2. Mobilapp (Android & iPhone)
  3. Microsoft Word
  4. Google Docs

Nedan kommer vi att gå in på på de olika metoderna du kan använda dig av, för att sedan avgöra vilket som är det bästa alternativet för dig.

1. Online CV-skapare

Med en CV-skapare kan du enkelt skapa och ladda ner ett bra CV via en webbläsare. En CV-skapare har oftast ett stort utbud med professionellt utformade CV-mallar du kan välja mellan. En fördel med detta är att du enkelt kan ändra design om du vill. Det är något som inte är lika enkelt i Microsoft Word eller Google Docs, eftersom du då måste kopiera allt innehåll och klistra in det i den nya mallen.

En annan fördel är att de flesta applikationer är mobilvänliga, på detta sätt kan du enkelt skapa ett CV på din telefon.

Här är några lämpliga alternativ:

  • Cvskapare: Vi har ett omfattande bibliotek med över 15 professionellt utformade CV-mallar. Dessa är anpassade med hänsyn till de senaste HR-trenderna och vår egen data. Vi har hjälpt tiotusentals människor att få jobb med vår applikation och vet därför vad som fungerar och inte fungerar.
  • Canva : På Canva kan du skapa ett CV både via webbplatsen och via deras app. Fördelen med Canva är att det är gratis och att det finns ett brett utbud av olika mallar att välja mellan. Nackdelen är att du måste lägga ner rätt så mycket tid på layouten för att se till att den är konsekvent.
  • Indeed : Även Indeed har möjlighet att skapa ett CV. Nackdelen är att du inte kan ladda upp en bild och att det endast finns ett fåtal mallar tillgängliga. Dessutom sparas inte dina uppgifter, så det är inte möjligt att redigera ditt CV senare.
  • LinkedIn : Numera kan du också skapa ett LinkedIn-CV baserat på din profil. Med ett enkelt knapptryck kan du konvertera din profil och dina uppgifter till en PDF-fil med dina data.

2. Använda en mobilapp för att skapa ditt CV

Det finns olika appar tillgängliga för både Android och IOS som gör det möjligt att skapa ett CV på din telefon. Här är de bästa alternativen för IOS:

  1. CV-maker
  2. CV-byggare
  3. Resume builder

Personligen fann vi det första alternativet det bästa och mest användarvänliga.

På Android finns också några bra alternativ:

  1. Cv engineer
  2. Resume designer

Åter igen fann vi det första alternativet det bästa. Baserat på våra tester ansåg vi att CV engineer var den bättre appen.

Det är klokt att experimentera med olika alternativ. Vissa appar är i stort sett gratis men kan också ha några premiumfunktioner som du måste betala för.

3. Microsoft Word

Ett Word-CV är fortfarande en av de mest populära sätten att skapa ett CV. Microsoft Word har några gratis mallar som du kan använda. Eftersom Microsoft Word också har en app är det också ett bra sätt att skapa ett CV på din telefon. En stor fördel med Word är naturligtvis att det är gratis. Den största nackdelen är att du ibland måste spendera flera timmar på layouten. Dessutom kommer det naturligtvis att vara många sökande med samma mall, vilket gör det mycket svårt att sticka ut.

4. Google Docs

Du kan också skapa ett Google Docs-CV. Det fungerar på samma sätt som Microsoft Word. Det enda du behöver är ett Google-konto. Sedan kan du navigera till Google Drive eller ladda ner appen. På detta sätt kan du välja bland 5 mallar som du sedan kan använda och fylla i gratis.

Så Gör Du Ett CV i Google Docs
Du kan också skapa ett CV i Google Docs. Men hur fungerar det egentligen? Vilka är fördelarna och nackdelarna?
Läs artikel

Vår bedömning

I slutändan tyckte vi att det var överlägset enklast att använda en CV-skapare online eller en mobilapp. Det gör att du kan uppdatera ditt CV när som helst och ladda ner det direkt. Du kan också enkelt byta mall om en viss design tilltalar dig mer. Detta är dock inte möjligt med Word eller Google docs.

Fördelar med att skriva ett CV på mobilen

Att skapa ett CV på din telefon har några fördelar, bland annat:

  1. Bekvämlighet: De flesta bär med sig sin telefon nästan hela tiden. Därför kan du komma åt ditt CV var du än befinner dig i världen för att redigera det, ladda ner det eller visa det för en rekryterare.
  2. Användarvänligt: De flesta applikationer som låter dig skriva ett CV på din telefon fungerar mycket intuitivt. De är användarvänliga applikationer som gör att du kan börja skriva innehållet i ditt CV direkt. De ser väldigt bra ut, är tydliga och välstrukturerade.
  3. Professionella mallar: En annan stor fördel är att den applikation du väljer att använda ofta har professionellt utformade mallar. Det innebär att du inte behöver tänka ut en design själv. Hela layouten och strukturen genereras automatiskt åt dig.
  4. Sparar tid: Genom att inte behöva spendera tid på designen sparar du tid på lång sikt. Särskilt om du vill ändra din mall görs detta lätt med en knapptryckning.

Skapa ett CV på din telefon eller dator?

I slutändan måste du själv bestämma om du föredrar att skapa ett CV på din telefon eller dator. Men om du använder en viss onlineapplikation kan du komma åt ditt CV på både din telefon och din dator. En app som du laddar ner för att skapa ditt CV i kommer bara att vara tillgänglig på din mobil. Så om du också behöver komma åt ditt CV med din bärbara dator rekommenderar vi en online CV-skapare som det bästa valet.

Skapa ett Perfekt CV i 3 steg

Överträffa konkurrensen med ett perfekt CV. Upptäck tips från verkliga karriärexperter och öka dina chanser att få ett jobb.

author avatar
Skriven av
Joost Buitenhof
Joost började sin karriär inom rekrytering redan under sina studier i företagsekonomi med ett deltidsjobb som rekryterare. Han tyckte om detta så mycket att han efter sin examen började arbeta heltid som rekryterare på en stor rekryteringsbyrå. Till slut avancerade Joost till 'Rekryteringschef'. Med tiden växte hans lust för nya utmaningar. Han använder nu sin expertis inom HR och rekrytering för att skriva och granska texter, en spännande ny riktning i sin yrkeskarriär.